Έγκριση της μελέτης «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης» από το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της ΠΕ Σάμου για τον Αλιευτικό Τουρισμό

Εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του κτιρίου Ξενία- Δημιουργία Κέντρου Επιστήμης Λόγου και Τέχνης». Η μελέτη προβλέπει τις εργασίες για την στατική ενίσχυση του κτιρίου και την αρχιτεκτονική πρόταση για την αλλαγή χρήσης του σε κέντρο επιστήμης, λόγου και τέχνης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.000.000 €.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του αστικού ιστού της πόλης στα πρώτα βήματα της τουριστικής ανάπτυξής της. Η περίοπτη θέση του, στην βιτρίνα της πόλης καθιστά αναγκαία την παρέμβαση και αξιοποίησή του δεδομένων και των απαγορεύσεων και περιορισμών που επιβάλλονται και δεν επιτρέπουν την κατεδάφισή του. Η δημιουργία κέντρου επιστήμης, λόγου και τέχνης εκτιμούμε ότι θα συμβάλλει στην μετατροπή ενός κτιρίου ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας σε θύλακα πολιτισμού, διαλόγου και ανάδειξης των γραμμάτων και των τεχνών τόσο σε τοπικό όσο και σε υπερ-τοπικό και διεθνές επίπεδο. Παράλληλα η αποκατάσταση δωματίων όπως ήταν στην εποχή της ακμής του θα συνδέσει δύο εποχές μεταξύ τους. Προσβλέπουμε στην φιλοξενία σε αυτό δράσεων και εκδηλώσεων που θα αποτελέσουν στοιχείο προστιθέμενης αξίας και στον τουριστικό τομέα αλλά και την τοπική οικονομία γενικότερα» δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Εκ του Δήμου Σάμου

 

00Varagiannis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα