Εγκατάλειψη και αδιαφορία στο Νεοχώρι. Ποιά είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής;

Εγκατάλειψη και αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε χρόνια προβλήματα που υπάρχουν στο γραφικό, πανέμορφο και ιστορικό χωριό μας.

Μέχρι τώρα, ευτυχώς, η οικολογική ισορροπία (πανίδα και χλωρίδα) είναι πλούσια σε βιοποικιλότητα, άγρια ζώα και πτηνά, με καταφύγιο το άγριο αλλά και επιβλητικό βορειοανατολικό γεωφυσικό περιβάλλον. Επιβλητικός ο Αμφίλησος, που ρέει ακατάπαυστα, χειμώνα, καλοκαίρι, διανύοντας μια μεγάλη διαδρομή από τις παρυφές του Καρβούνη μέχρι την εκβολή του στον Μπάλο. Υπάρχει ζωή ακόμη εντός του ρέματος (καβούρια, ψάρια) προς γνώση των οικολογικών ομάδων και οργανώσεων. Μονοπάτια που οδηγούν από το χωριό στον επίγειο αυτό παράδεισο, δύσβατα, δύσκολα προσβάσιμα.

00Neoxori02

Αυτό λοιπόν το χωριό, όπως και όλα τα χωριά στο νησί μας, έχουν την ιστορία τους, και το καθένα ξεχωριστά μπορεί να καταγράψει τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά στοιχεία που το αφορούν, έτσι ώστε με πρόγραμμα, οργάνωση, μελέτη και εκτέλεση να αναδειχτεί πολιτισμικά, ιστορικά, τουριστικά. Είναι ντροπή τουρίστες να γνωρίζουν μέσα από χαρτογράφηση μονοπάτια και ιστορικά στοιχεία. Είναι τραγικό να χάνεται σε βάθος χρόνου η παράδοση, να σβήνει η ιστορία του νησιού μας.

Αρνητικά χρόνια προβλήματα του χωριού μας:

00Neoxori03

Ιανουάριος 2018, αποκόλληση βράχων στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας του χωριού. Ευτυχώς, δεν είχαμε ζημιές σε ανθρώπους και αυτοκίνητα. Μέχρι σήμερα, καμιά αναφορά ή εξέλιξη από την Δημοτική Αρχή για το πρόβλημα.

Παιδική χαρά, πρόγραμμα (Φιλόδημος, Φιλόδημος ΙΙ) καμιά ενημέρωση σε έγγραφά μας, 19/27-4-2015, 47/21-12-2015, 12/16-3-2018 και 15/22-5-2018. Σημείωση: Αδέσποτα ζώα και τρωκτικά έχουν καταλάβει τον χώρο, τα όργανα καταστραμμένα και επικίνδυνα.

00Neoxori04

Παραδοσιακά πλυσταριά, σχετικά έγγραφα και φωτογραφίες από το 2014 δείχνουν το μέγεθος της φθοράς, λόγω χρόνου και υγρασίας, με απρόβλεπτες συνέπειες, ίσως πλήρους καταστροφής τους.

Αγροτικοί δρόμοι, μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανισθεί εργολάβος να έχει αναλάβει τις προβλεπόμενες αναλυτικά εργασίες που αφορούν αγροτικούς δρόμους, καθαρισμό ρεμάτων κτλ.

00Neoxori05

Το χωριό εγκαταλελειμμένο στο εσωτερικό του, από καθαριότητα γενικώς έχουν περάσει περίπου δύο (2) χρόνια από την τελευταία φορά που ασβεστώθηκε το χωριό.

Τέλος, με το μέγεθος της ευθύνης που μου αναλογεί, παρακαλώ τους υπεύθυνους των ανάλογων τμημάτων της Δημοτικής Αρχής, όπως και τον φυσικό προϊστάμενο αντιδήμαρχο, να έλθουν στο χωριό για επί τόπου αυτοψία των αναφερόμενων προβλημάτων και ιεράρχηση αυτών στο άμεσο παρόν.

Με εκτίμηση, Πέτρος Νίνος, εκπρόσωπος Τ/Κ Νεοχωρίου.

00Neoxori07

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »