Εγκαινιάσθηκε η νέα στέγη του ΚΑΠΗ Σάμου και κόπηκε η βασιλόπιτα

Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάσθηκε η ανακαινισμένη νέα στέγη του ΚΑΠΗ Σάμου στον πρώην χώρο της «Σαμιακής Αγοράς» στην παραλιακή οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Σάμου. Οικοδεσπότης ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή» και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Πατσίδης, όπου μαζί με τους συνεργάτες του, φρόντισε ώστε τα πάντα να είvαι στην εντέλεια. Μια «Σαμιακή Αρωγή, που ως πνεύμονας αυτού του τόπου, προσφέρει» όπως είπε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

00EgkainiaKapi05

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ. Ευσέβιος μαζί με τον Δήμαρχο Σάμου και τον κ. Κυριάκο Πατσίδη έκοψαν την κορδέλα και ο νέος χώρος είναι πλέον έτοιμος να δέχεται τα μέλη του, σ’ έναν πρότυπο φιλόξενο χώρο. Ένας χώρος που καλύπτει τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων προχωρημένης ηλικίας. Ένα φιλόξενο χώρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της Τρίτης Ηλικίας.

Μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό και φιλόξενο καταφύγιο για τους μεγαλύτερους στα χρόνια.

00EgkainiaKapi02

Παρόντες στα εγκαίνια ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημοσθένης Βιτεντζάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Κυριαζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Άννη Ανδρεάδου, κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή, ο Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου κ. Τάσος Καλατζής, κ. Κυριακός Πατσίδης, κ. Νίκος Στεφανής, κ. Κώστας Βογιατζής, κ. Δημήτρης Καραγιάννης, o κ. Αντώνης Σίμος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος κ. Δημήτρης Βογιατζής, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαθέος κ. Νίκος Βαρούμας και ο νέος Υπολιμενάρχης Πλωτάρχης (ΛΣ) κ. Αντώνης Ραπατζίκος και αρκετοί συμπολίτες μας από το ΚΑΠΗ Καρλοβάσου.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο χώρο του ΚΑΠΗ όπου λειτουργεί ένα πολύ καλά οργανωμένο φυσιοθεραπευτήριο και χώροι για το διοικητικό προσωπικό της «Σαμιακής Αρωγής».

00EgkainiaKapi03

Όλοι οι καλεσμένοι μετέβησαν στην αίθουσα του νέου πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου, όπου εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας ευλόγησε τις βασιλόπιτες, αλλά ζήτησε και μια χάρη από τους παππούδες και τις γιαγιάδες: «Ότι δεν κάνουν τα παιδιά σας με τα δικά τους παιδιά, να το κάνετε εσείς. Να τους μαθαίνετε καμιά προσευχή. Να τους μαθαίνετε το Πάτερ Ημών, το Πιστεύω, το Βασιλεύ Ουράνιε, να τα μαθαίνετε να κάνουν το σταυρό τους. Αυτό είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας και στα εγγόνια σας».

Ο πρόεδρος της «Σαμιακής Αρωγής» κ. Κυριάκος Πατσίδης προέβη και σε απολογισμό για τη λειτουργία των δύο ΚΑΠΗ (Σάμου και Καρλοβάσου) για το έτος 2016.

«Τα Κ.Α.Π.Η. (Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων) διαδραματίζουν σπουδαίο και σημαντικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα και αναγνωρίζουμε την συμβολή των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας στην συνολική κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη.

00EgkainiaKapi04

Γι’ αυτό δεδομένο είναι το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής και ο σεβασμός μας προς τους ηλικιωμένους, ώστε αυτοί να διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μια καλή ποιότητα ζωής, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική μας με στόχο την οικονομική στήριξη των πολιτών μας, με συνετή διαχείριση και κοινωνικό προσανατολισμό.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, γιατί σας το οφείλουμε. Σας ευχαριστούμε, που, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζετε στην ψυχή και στη σκέψη μας, την σοφία, την εμπειρία και την γνώση σας.

Η χρονιά που πέρασε, μπορεί βέβαια να ήταν κρίσιμη από πολλές απόψεις, αλλά, είναι βέβαιο πως μας οδηγεί παράλληλα, βήμα – βήμα, σε ένα καλύτερο και φωτεινότερο αύριο».

Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια από τις χορωδίες των δύο (2) ΚΑΠΗ.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δνσης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας προς τον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Δυτικής Σάμου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Διακοσταμάτη και τη Σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου

Περισσότερα »
Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και ευλάβειας η πανήγυρις της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ. (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ευσέβιος

Μετά ἀπό πρόταση τοῦ  Ἀρχηγείου τῆς Ἑλληνικῆς Ἀστυνομίας καί Ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Προστασίας τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 346 Σ.Υ.Ο.Δ.Α. ἀπό 06.05.2020 ΦΕΚ, ὁ

Περισσότερα »