Εγκαινιάσθηκε η νέα αίθουσα χορού της χορευτικής ομάδας του Αγίου Θεοδώρου

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου, του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Θεοδώρου Σάμου π. Δημητρίου Ρηγάκη και αρκετού κόσμου, έγιναν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας χοροδιδασκαλίας της χορευτικής ομάδας Αγίου θεοδώρου στο χώρο που μέχρι πριν λίγο καιρό φιλοξενούνταν τα ΚΑΠΗ Σάμου.

Ένας όμορφος και μεγάλος χώρος που με τη βοήθεια των εθελοντών θα βοηθήσει στα μέγιστα για την άνετη εκπαίδευσή τους, ενώ  απελευθερώνεται και ο χώρος του πνευματικού κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου μετά το πέρας του αγιασμού είπε:

«Χαίρομαι που αποκτάτε το δικό σας στέκι, ένα στέκι που από πολύ παλιά ανήκε στην Αγία Εκκλησία, ήταν εδώ οικοτροφείο θηλέων της Εκκλησίας, παραχωρήθηκε κάποτε στο Δήμο για να γίνει μια προσπάθεια τότε με το Πανεπιστήμιο, για να φιλοξενηθούν κάποιες σχολές, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Μετά φιλοξενήθηκε το ΚΑΠΗ και αρκετά χρόνια αργότερα επέστρεψε το κτίριο σε αυτούς που το ίδρυσαν. Είναι πλέον στη δική σας διάθεση για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου αναφέρθηκε ότι στις δύσκολες μέρες που ζούμε μας χρειάζεται, η πίστη, η παράδοση αλλά και η οικογένεια. Και αφήστε να λένε αυτούς ότι δεν χρειάζονται αυτά. Μας χρειάζεται και η Ελλάδα μας. Η Ελληνορθόδοξη Ελλάδα, η οποία απότι βλέπετε ολισθαίνει και παραπαίει και γινόμαστε δυστυχώς ένα άθεο κράτος. Γινόμαστε δυστυχώς ένα κράτος που διώχνει τον Χριστό και την Εκκλησία, γιατί αυτό είναι και το αποτέλεσμα της αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και ακολουθούμε ένα δρόμο που μας οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή. Για αυτό πρέπει να υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες και να είμαστε συσπειρωμένοι».

Στο τέλος ο π. Δημήτριος Ρηγάκης δώρισε ένα μπλουζάκι της χορευτικής ομάδας του Αγίου Θεοδώρου στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιο.

Ν΄αναφέρουμε ότι στις χορευτικές ομάδες του Αγίου Θεοδώρου απασχολούνται περίπου 150 άτομα σε έξι διαφορετικά τμήματα, υπό τη διδασκαλία του χοροδιδασκάλου κ. Στέλιου Ντίνου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »