Έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου στον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση στα προσωρινά κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου

κ. Αρχηγέ

Μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, αποφασίσαμε να συντάξουμε την παρούσα επιστολή και να καταγγείλουμε την λειτουργία του προσωρινού χώρου που χρησιμοποιείται ως κρατητήρια της Δ.Α. Σάμου.

Το γεγονός ότι τα κρατητήρια της Διεύθυνσής μας δεν λειτουργούν  (συνέπεια πυρκαγιάς που προκλήθηκε την 02-07-2017) δεν δίνει άλλοθι σε κανένα να στοιβάζει σε έναν ακατάλληλο χώρο -52- ανθρώπους, χώρος ο οποίος εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους  για την ασφάλεια και την υγιεινή τόσο των κρατουμένων όσο και των αστυνομικών που διατάσσονται για την φύλαξή τους.

Η ταυτόχρονη παρουσία δε σε έναν τέτοιο χώρο ποινικών κρατουμένων (-21- υποδίκων ενόψει συνεδρίασης του Εφετείου Αιγαίου με μεταβατική έδρα την Σάμο), μαζί με αλλοδαπούς που παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά (-14- άτομα), αλλά και αυτών που προορίζονται για επανεισδοχή (-17- αλλοδαπών εκ των οποίων οι -13-προερχόμενοι από την Β΄ Δ.Α. Δωδεκανήσου προκειμένου μεταχθούν στην Δ.Α. Λέσβου),  μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Επιπλέον προβληματισμό μας δημιουργεί και η στάση των υπευθύνων οι οποίοι κωφεύουν επιδεικτικά στις επανειλημμένες οχλήσεις μας.

κ. Αρχηγέ

Η κατάσταση που σας περιγράψαμε παραπάνω, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα υποτυπώδη υπάρχοντα κρατητήρια και παράλληλα να ολοκληρωθούν άμεσα οι επισκευές των κρατητηρίων της Δ.Α. Σάμου, για να προλάβουμε καταστάσεις (αποδράσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, συμπλοκές κ.α.) που είναι θέμα χρόνου πότε θα εκδηλωθούν.

Για το Δ.Σ.

-Η-                                                      -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                     ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Προς:   

Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας  Αντιστράτηγο κ.ΤΣΟΥΒΑΛΑ Κωνσταντίνο

(Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

Κοιν.:

1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) ΓΕ.Π.Α.Δ.  Βορείου Αιγαίου

3) Δ.Α. Σάμου

4) Μέλη Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

ΕΠΣ Σάμου: Ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι για την ύπαρξη νερού στα αποδυτήρια γηπέδων και όχι με θέματα που δεν τους αφορούν

Με μια «καυστική» ανάρτηση στο Facebook η ΕΠΣ Σάμου, αναφέρεται στη διακοπή υδροδότησης στα αποδυτήρια του γηπέδου Μυτιληνιών εν μέσω πανδημίας. Συνεχίζοντας η ΕΠΣ Σάμου

Περισσότερα »