Έγγραφο-Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου για τη χωρητικότητα των κρατητηρίων της Δ.Α. Σάμου

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

κ. Αρχηγέ

Η Ένωσή μας, γίνεται καθημερινά αποδέκτης καταγγελιών μελών μας, για τις άθλιες συνθήκες κράτησης τριάντα τριών (33) και πλέον κρατουμένων στα κρατητήρια του Α.Τ. Σάμου, εκ των οποίων οι περισσότεροι (περί τους 19) έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και οι μεταγωγές αυτών εδώ και ένα μήνα περίπου, μένουν ανεκτέλεστες λόγω έλλειψης χρηματικών αποθεμάτων της παγίας προκαταβολής της Δ.Α. Σάμου.

Με δεδομένο ότι η χωρητικότητα του εν λόγω κρατητηρίου είναι μόνο για δεκατέσσερα (14) άτομα, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι αντιδράσεις, εξεγέρσεις των κρατουμένων είναι καθημερινό φαινόμενο, με αποτέλεσμα τα κρατητήρια να έχουν μετατραπεί σε μια «ωρολογιακή βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.

Παράλληλα, συνάδελφοί μας υποχρεώνονται στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, να μετακινηθούν εκτός έδρας προκειμένου να παραστούν ως μάρτυρες σε δικαστήρια, χωρίς να τους καταβάλλονται τουλάχιστον τα έξοδα για τα εισιτήρια.

Όπως αντιλαμβάνεστε, όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό μέρος των προβλημάτων που έχουν προκύψει και έχουν επιφέρει τεράστια αναστάτωση στις Υπηρεσίες του Νομού μας, καθώς και στο προσωπικό αυτών. Για τον λόγο αυτό, σας καλούμε να πάρετε άμεσα θέση, προκειμένου επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα και να ενισχυθεί η πάγια προκαταβολή της Δ.Α. Σάμου.

Τέλος, ο λόγος που αναγκαστήκαμε να απευθυνθούμε σε εσάς, είναι γιατί κάθε προσπάθεια μας για επίλυση του προβλήματος σε όλα τα επίπεδα, έπεσε στο κενό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

-Η-                                                       -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Μαρία                           ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος

Προς:
Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ
(Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
Κοιν.:
1) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2) ΓΕ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου
3) Δ.Α. Σάμου
4) Μέλη Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα