Έφυγε για το μακρινό ταξίδι ο Γιώργος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ο Ευπαλίνος»

Έφυγε για το μακρινό ταξίδι ο Γιώργος Σπυρόπουλος, πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου «Ο Ευπαλίνος»

Έφυγε για το μακρινό ταξίδι, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο Γιώργος Σπυρόπουλος, από τα ιδρυτικά μέλη και επί 15 χρόνια πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ.

Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την σύσταση του συλλόγου, που ενέπνευσε κι άλλους, που δραστηριοποιήθηκε επί 15 χρόνια, πάλεψε και ανέδειξε τον υπόγειο φυσικό πλούτο του νησιού μας, με τους εξαίρετους, κατά καιρούς, συνεργάτες και φίλους, που τώρα καλούνται να συνεχίσουν ένα έργο βαρύ σαν ιστορία. Πρότυπο ενεργού πολίτη που αφιερώθηκε στον σκοπό του με ζήλο, με θυσίες, σχεδόν με αυταπάρνηση, για να εισφέρει προστιθέμενη αξία στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, έζησε σαν μετανάστης για πολλά χρόνια στην Βρέμη της Γερμανίας, επέστρεψε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στους Μυτιληνιούς, γενέτειρα της συζύγου του Καίτης, εργαζόμενος στο τότε Νομαρχιακό Ταμείο Σάμου.

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε για χρόνια στα Αρχαία Λατομεία της Σάμου, στην περιοχή Κουτσοδόντη, και την εθελοντική δράση για τον καθαρισμό και την ανάδειξή τους, ιδρύθηκε ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ, ο οποίος μετά από 15 χρόνια λειτουργίας υπό την προεδρία του, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο ανάδειξης πολλών σπηλαίων της Σάμου, που έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσα από την Σαμιακή Τηλεόραση και την εκπομπή ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ  που ακολούθησε τον σύλλογο σε όλες του τις εξορμήσεις.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος έφυγε από την ζωή αθόρυβα όπως έζησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου το πρωί, δίπλα στην αγαπημένη του Καίτη και την κόρη του Βάσια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 5 το απόγευμα από τον Ι.Ν. Παναγίας Μυτιληνιών.

Γιώργος Σκαπέτης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »