Ευχές της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου προς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Ευχές της ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου προς υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων 2020

Η εξεταστική δοκιμασία των Πανελληνίων που ξεκινά σύντομα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου αποτελεί μια τεράστια πρόκληση αφού συνδέεται με την πολυετή σχολική τους προσπάθεια, τις επαγγελματικές τους προοπτικές, αλλά, κυρίως, με τα όνειρά τους.

Η πρόσφατη δοκιμασία της πανδημίας και των επιπτώσεών της μας δίδαξε ότι η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Είδαμε ότι απλά και καθημερινά πράγματα γίνονται σημαντικά όταν τα στερηθούμε. Όπως γνωρίζετε, οι επιδημιολογικές ενδείξεις είχαν ως αποτέλεσμα τη λήψη προληπτικών μέτρων αποφυγής διασποράς του ιού μέσα στα οποία εντάσσεται και η παύση λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για μεγάλο διάστημα. Μολονότι η προσωπική επαφή των μελών της σχολικής κοινότητας και η αμεσότητα που προσφέρει η σχολική αίθουσα δε μπορούν να υποκατασταθούν, έγινε από την πλευρά όλων των εμπλεκόμενων φορέων μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια, κάτω από απαιτητικές και πρωτόγνωρες συνθήκες, προκειμένου να κρατηθεί η επαφή των μαθητών με το σχολείο, με τα γνωστικά αντικείμενα αλλά και μεταξύ τους.

Σε αυτήν τη μάχη, η συμμετοχή και η συνεισφορά των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών, αλλά, κυρίως, των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους έπαιξε καθοριστικό ρόλο και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο και κάτω από εξίσου ιδιάζουσες (για όλους μας) συνθήκες, οι μαθητές μας καλούνται να δώσουν τον προσωπικό τους αγώνα για μια θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θα θέλαμε να συμβουλεύσουμε τους υποψηφίους μας να διεκδικήσουν τους στόχους τους, επιδεικνύοντας ψυχραιμία, οργάνωση και σωστή προετοιμασία, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Κατανοούμε ότι η αβεβαιότητα που βίωσαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επέβαλε η πανδημία COVID 19 μπορεί να τους έχουν επηρεάσει, προκαλώντας ψυχική κόπωση. Επιπλέον, το άγχος των εξετάσεων είναι μια απόλυτα αναμενόμενη κατάσταση δεδομένου του ότι ο κάθε υποψήφιος έχει επενδύσει συναισθηματικά σε ένα καλό αποτέλεσμα.

Το μήνυμά μας προς τους μαθητές μας είναι -πέρα από την «καλή επιτυχία» που τους ευχόμαστε ολόψυχα, να μην πάψουν στιγμή να ονειρεύονται και να πασχίζουν για τον παρόν και το μέλλον τους. Τη σημαντικότερη μάχη την έχουμε ήδη κερδίσει κι αυτή είναι να είμαστε όλοι καλά και μαζί. Στα δικά μας μάτια όλα τα παιδιά μας είναι ήδη νικητές αφού επέδειξαν σοβαρότητα, ωριμότητα και ψυχραιμία στη δοκιμασία αυτή. Θα είμαστε όλοι στο πλευρό τους για να στηρίξουμε και αυτήν τη χρονιά την προσπάθειά τους και να τα καμαρώσουμε για όποιο αποτέλεσμα φέρουν. Ευχόμαστε να είναι το επιθυμητό για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κλείνοντας, θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους στις εξετάσεις, τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, το διοικητικό προσωπικό, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς μας που συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων εξετάσεων και συνδράμουν στη διατήρηση του αδιάβλητου των εξετάσεων σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Καλή δύναμη σε όλους!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΤΡΙΑ

Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΝΙΗΛ

Zarbanis340X230

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »