Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Βαθέος προς τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Με την παρούσα επιστολή, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ για την πολύτιμη προσφορά τους σε θέματα υγείας και υγιεινής ως προς το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα του Νομού Σάμου.

Ενημερωθήκαμε ότι ξεκίνησε ο εμβολιασμός 1.000 περίπου ανήλικων παιδιών που διαμένουν σε σκηνές περιμετρικά του ΚΥΤ.

Ως ΚΥΤ νοείται ο χώρος όπου στεγάζονται επίσημα περί των 700 ατόμων ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΠΕΡΙΞ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ (σκηνές, παραπήγματα κλπ, μέσα σε ακαθαρσίες, τρωκτικά και στο έλεος των καιρικών φαινομένων).

Με την ενέργεια αυτή, που σίγουρα επιδοκιμάζουμε, στηρίζουμε και ευελπιστούμε να συνεχιστεί, αναδεικνύονται παράλληλα σοβαρά θέματα και απορίες, όπως:

1. Γιατί όταν οι γονείς ενδιαφέρθηκαν για την υγεία των παιδιών αυτών, κατηγορήθηκαν και μηνύθηκαν ως ακραίοι, ρατσιστές και ξενοφοβικοί;
2. Γιατί όταν οι γονείς επέμεναν και επιμένουν στην ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των παιδιών από τις σκηνές για λόγους υγείας και ασφάλειας, κατηγορήθηκαν και μηνύθηκαν ως ακραίοι, ρατσιστές και ξενοφοβικοί;

3. Γιατί όταν οι γονείς ζητούν να ετοιμαστούν ξεχωριστές δομές φιλοξενίας και εκπαίδευσης των παιδιών, που συνεχίζουν να διαμένουν σε σκηνές κάτω από άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, κατηγορήθηκαν και μηνύθηκαν ως ακραίοι, ρατσιστές και ξενοφοβικοί;
Η παρουσία των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ μας δικαιώνει, έστω και αργά, μας αφήνει όμως μια πικρή αίσθηση ικανοποίησης, κάτι που μας πεισμώνει να συνεχίσουμε για το καλό ΟΛΩΝ των παιδιών του Νομού, ανεξαιρέτως ΧΡΩΜΑΤΟΣ, ΦΥΛΗΣ, ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, και ευελπιστούμε να συνεχίσουν να παράγουν έργο.
Δυστυχώς όμως οφείλουμε να τονίσουμε την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ του συστήματος Υγείας (Περιφερειακό Νοσοκομείου Σάμου- Κέντρα Υγείας), από το ίδιο το Υπουργείο Υγείας.

Παρά την φιλότιμη και αξιέπαινη προσπάθεια των Διοικητικών Υπαλλήλων, των Νοσηλευτών, των Ιατρών και του Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου Σάμου και παρά των συνεχόμενων αγώνων που δίνουν για την επαρκή στελέχωση σε προσωπικό και φαρμακευτικά και λοιπά υλικά, το Υπουργείο Υγείας ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ, στην επιβάρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών με επιπλέον 5.000 ανθρώπους που αιτούνται άσυλο και διαμένουν σε ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ στο νησί.

Ως σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, δεν θα καμφθούμε από τις συνεχόμενες απειλές που δεχόμαστε, από τις ρατσιστικές και απαξιωτικές εκφράσεις μιας μειοψηφίας ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.
Ζητούμε από τους φορείς να συνδράμουν στο έργο των ΓΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, στην συνέχιση του έργου τους, από την στιγμή που συνεχίζεται η ΑΠΑΞΙΩΣΗ της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλει ΟΛΟ το προσωπικό του Νοσοκομείου Σάμου.

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΒΑΘΕΟΣ ΣΑΜΟΥ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »