Ευχαριστίες της Κοινότητας Κοκκαρίου στον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο

Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου στη σελίδα της στο facebook, αναφέρεται σε μια σειρά έργων που έχουν προγραμματισθεί σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Σάμου. Η Κοινότητα Κοκκαρίου εκφράζει την ευαρέσκειά της για το πρόσφορο έδαφος που ορισμένα αιτήματά της έχουν βρεί και είτε ολοκληρώνονται είτε βαίνουν προς την θεμελίωσή τους. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η συνάντηση με τον κ. Νίκο Κατρακάζο, Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και τον προϊστάμενο των Τ.Υ. της Π.Ε. Σάμου κ. Γιώργο Βασιλείου, την Τρίτη 1η Αυγούστου, ήταν, όπως και κάθε συνάντηση – συνεργασία με την Π.Ε. Σάμου, άκρως εποικοδομητική και αισιόδοξη.
Η Κοινότητα Κοκκαρίου είχε ενημερώσει την Π.Ε. Σάμου για ορισμένα θέματα που αφορούν τον Οικισμό μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας αλλά και αυτών στα οποία γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία και πάντα δίνει το “παρών”.
Από την συζήτηση με τους δυο άνδρες όμως προέκυψαν ως επίσημη ανακοίνωση τρία στοιχεία σημαντικά που αφορούν τόσο τον Οικισμό μας όσο το Νησί μας.
1) Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας και το οποίο αφορά την οδική ασφάλεια του Εθνικού και του Επαρχιακού Δικτύου του Νησιού μας, θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες οι εργασίες διάστρωσης της τελευταίας στρώσης ασφαλτικού υλικού από τον οικισμό Αυλάκια (για το Χωριό μας από την περιοχή “Τσαμαδάκι”) μέχρι και την δυτική είσοδο του Οικισμού μας στη θέση “Μύλος” της περιοχής “Ποτάμι”.

Η διάστρωση της τελευταίας αυτής στρώσης ασφαλτικού δεν είχε ποτέ ολοκληρωθεί έπειτα από την τελευταία διάστρωση πριν σχεδόν 10 χρόνια, με αποτέλεσμα τα κρασπεδοερίσματα με την υφιστάμενη άσφαλτο να έχουν σημαντική υψομετρική διαφορά κάτι που εφιστούσε την οδήγηση, ιδιαίτερα στις στροφές, επικίνδυνη για οχήματα και οδηγούς. 
2) Ασφαλτόστρωση του υπολοίπου τμήματος της Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβάσου εντός του Οικισμού Κοκκαρίου (από την θέση “Άμμος” μέχρι και την θέση “Νεκροταφείο”) με την προϋπόθεση να έχουμε ολοκληρώσει και εμείς ως Δήμος ορισμένες εργασίες που είναι απαραίτητες και

3) την άμεση (εντός Οκτωβρίου αν δεν κάνουμε λάθος) χρηματοδότηση μελέτης για την αναβάθμιση της Εθνικής Οδού Σάμου – Καρλοβάσου από το Βαθύ μέχρι και το Κοκκάρι με γνώμονα την οδηγική ασφάλεια, το χρόνο μετάβασης, νέες γέφυρες, υδραυλικά και μηχανολογικά έργα και υποδομές δικτύων κοινής ωφέλειας. Το ενδιαφέρον για τον Οικισμό μας, πλέον της καθημερινής χρήσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα, είναι και η μελέτη τροποποίησης του κόμβου “Πυργαλάκι” (κόμβος ΔΕΗ) ώστε να μετατραπεί σε έναν ασφαλή και λειτουργικό κόμβο, ένα αίτημα το οποίο εκφράστηκε και διατυπώθηκε πριν δυο χρόνια στην ετήσια συνάντησή μας.

Η μελλοντική επέμβαση στον κόμβο “Πυργαλάκι”, έναν κόμβο με ιδιαίτερη κατανομή και χαμηλή ορατότητα που τον καθιστά άκρως επικίνδυνο τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες, σε συνδυασμό με την ήδη υπό κατασκευή νέα είσοδο στο εργοστάσιο της ΔΕΗ (προς κατηφόρα στο “Θολόρεμα”), κάτι το οποίο είχε ζητήσει επίσης πριν δυο χρόνια η Κοινότητα από τον ΑΣΠ Σάμου, θα καταστήσει την είσοδο του Χωριού μας ασφαλέστερη όσο ποτέ για όλους.

Η Κοινότητα Κοκκαρίου εκφράζει την ευαρέσκειά της για το πρόσφορο έδαφος που ορισμένα αιτήματά της έχουν βρεί και είτε ολοκληρώνονται είτε βαίνουν προς την θεμελίωσή τους.
Δεν είναι απαραίτητο να επιδείξεις πάντα ένα έργο μιας και η ως τώρα εμπειρία έχει αποδείξει ότι το άγχος της επίδειξης το μόνο που επιφέρει είναι λάθη και μάλιστα μη αναστρέψιμα ή οικονομικώς ασύμφορα. Τα εχέγγυα για αυτούς που θα έρθουν αύριο και θα πάρουν στα χέρια τους κάτι απτό και εφαρμόσιμο πολλές φορές είναι πιο σημαντικό.
Η Κοινότητα Κοκκαρίου θα ήθελε να ευχαριστήσει τις Τ.Υ. της Π.Ε. Σάμου για την άψογη συνεργασία που υπάρχει και να μην ξεχάσει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον πρωτεργάτη αυτής της συνεργασίας τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, τον Νίκο Κατρακάζο».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »