ΕΔΕ για την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σάμου ζητεί ο Β. Κικίλιας

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Εντολή για τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σχετικά με το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου «Άγιος Παντελεήμων» έδωσε σήμερα στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ζητεί να προσδιοριστούν τυχόν ευθύνες σχετικά με τη μη κάλυψη με ιατρούς, κατά τον τρέχοντα μήνα, του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο θα προχωρήσει σε σύναψη σύμβασης έργου – διάρκειας δύο μηνών – με δύο παιδιάτρους για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών του Νοσοκομείου του νησιού.

Λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου της Κλινικής, αρχικά προτάθηκε να καλυφθεί το κενό στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου με την ολιγοήμερη μετακίνηση του διευθυντή Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου Σάμου. Η μετακίνηση θα είχε διάρκεια μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και επέστρεψε η παιδίατρος του νοσοκομείου από την άδειά της.

Ωστόσο, και ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τελικά στο διάστημα αυτό κανένας παιδίατρος στην Κλινική του Νοσοκομείου.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα πηγές του υπουργείου Υγείας είχαν προαναγγείλει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της συγκεκριμένης άδειας του παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, θα διερευνηθεί περαιτέρω.

naftemporiki.gr

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα