Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Σάμου στα Βραβεία “ Greek Green Awards”, της 3ης Διεθνής Έκθεσης VERDE- TEC (15-17 Φεβρουαρίου)

Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στα βραβεία στις Κατηγορίες «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και «Αστική Βιωσιμότητα». Η πρώτη κατηγορία αφορούσε την προσπάθεια του Δήμου να ευαισθητοποιήσει τους νέους υλοποιώντας μία δράση στην οποία παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων θα αποτύπωναν στο “χαρτί” την άποψη τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών πάνω σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή στην Αστική Βιωσιμότητα περιλαμβάνει όλες τι δράσεις που έχει σε άμεσο πρόγραμμα υλοποίησης ο Δήμος Σάμου με σκοπό την προσβασιμότητα για όλους. Συμπεριλαμβάνει αναπλάσεις δρόμων και υλοποίηση προγραμμάτων για ΑμεΑ. Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που «προσκαλεί» τους πολίτες του νησιού να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους έγινε σημείο αναφοράς και θετικής κριτικής.

00Verde01

Για την επιτυχία του Δήμου Σάμου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Στέλλα Παπανικολάου η οποία επιμελήθηκε την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της πρότασης «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Αμυρσώνη για την εκπροσώπηση του Δήμου στην εκδήλωση απονομής βραβείων.

00Verde03

Στην έκθεση, που ο Δήμος για δεύτερη χρονιά έχει οργανωμένο περίπτερο, συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος και ξένες επιχειρήσεις. Η Σάμος θα παρουσιάζει το έργο της σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, θα προβάλει την περιβαλλοντολογική της κληρονομιά με στόχο να προσελκύσει εναλλακτικό κοινό επισκεπτών.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου

Ισχυρότατος σεισμός έντασης 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 το μεσημέρι της Παρασκευής ανοιχτά της Σάμου και ταρακούνησε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά

Περισσότερα »