Δύο προτάσεις ψηφίσματος στη Γενική Συνέλευση όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων νήσου Σάμου για τις τάξεις ΔΥΕΠ

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης όλων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων νήσου Σάμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/01) στο αμφιθέατρο της ΠΕ Σάμου για να συζητηθούν εκτενώς μέτρα και κινήσεις εναντίον της επιβολής της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων εντός των σχολικών μονάδων της πόλης Σάμου, που μελλοντικά δύναται να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού λόγω των συνεχιζόμενων αυξητικών ροών των προσφύγων.

Στο αμφιθέατρο συγκεντρώθηκαν πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και δάσκαλοι και καθηγητές. Τη συζήτηση συντόνιζε τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Μανώλη Φλωρούς, Γιώργο Κολλάρο και Νίκο Τρικαλινό, ενώ η κα Θωμασούλη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Βαθέος παρείχε και διευκρινίσεις λόγω και της ιδιότητάς της ως δικηγόρου σχετικά με το ΦΕΚ λειτουργίας των ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων).

Ακούστηκαν πολλές απόψεις που λίγο πολύ έχουν ακουστεί και στο παρελθόν σχετικά με τη λειτουργία των τάξεων ΔΥΕΠ στα σχολικά συγκροτήματα του 3ου Δημοτικού πόλεως Σάμου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Το αποτέλεσμα της συζήτησης που ορισμένες φορές πήγε να παρεκτραπεί από την ένταση ήταν ναι μεν… αλλά…

Είμαστε σύμφωνοι στην ελεύθερη πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην ελληνική εκπαίδευση υπό τις σωστές προϋποθέσεις με τη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής μονάδας πλήρως επανδρωμένης με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους ΕΚΤΟΣ των ήδη επιβαρυμένων σχολικών κτιρίων μας!

«Είμαστε σύμφωνοι να στηρίξουμε όλα τα προσφυγοπούλα στην ομαλή ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία χωρίς εκπτώσεις στην εκπαίδευση των ήδη φοιτούντων μαθητών μας και για αυτό ήρθε η ώρα να ορθώσουμε ανάστημα για προστατεύσουμε τα δικαιώματα των όλων παιδιών που με προχειρότητα και χωρίς κατάλληλες συνθήκες επιδιώκουν οι αρμόδιοι να συνυπάρξουν χωρίς υποδομές!»

00DIEP02

Υπήρξαν οι φωνές διαμαρτυρίες που έλεγαν ότι «πως γνωρίζουμε αν αυτά τα παιδιά είναι υγειονομικώς εντάξει, αν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, ποιες είναι οι συνθήκες στους χώρους που μένουν, ποιος μας διασφαλίζει για το αν θα γίνεται σωστή καθαριότητα, τι μαθήματα θα διδάσκονται και από ποιους θα γίνονται και ποιος θα καθορίζει τους αριθμούς των μαθητών».

Ο κακός χαμός έγινε όταν εκπαιδευτικοί ζήτησαν και πήραν το λόγο, ήταν υπέρ της ένταξης των μαθητών στις τάξεις και μάλιστα μια δασκάλα ή καθηγήτρια τα «άκουσε» όταν είπε πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς τους ανθρώπους και τα παιδιά τους. Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων η παρεξήγηση λύθηκε και η συζήτηση συνεχίσθηκε κανονικά, χωρίς να λείπουν οι εντάσεις.

Στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις ψηφίσματος. Η πρώτη ήταν το από κοινού ψήφισμα των Δημοτικών σχολείων πόλεως Σάμου και Βαθέος, δηλαδή να λειτουργήσουν τάξεις ΔΥΕΠ, εκτός των ήδη υπαρχόντων σχολικών μονάδων και η δεύτερη ήταν του 2ου Γυμνασίου πόλεως Σάμου, δηλαδή να λειτουργήσουν ΔΥΕΠ εντός των σχολικών μονάδων, αλλά σαφώς να γίνουν οι όποιες αναβαθμίσεις συγκεκριμένων αιθουσών και εγκαταστάσεων. Οι προτάσεις θα σταλούν με email στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του νησιού, οι Σύλλογοι θα συνεδριάσουν και θα ψηφίσουν την ανάλογη πρόταση.

Η αμέσως επόμενη κινητοποίηση είναι οι Σύλλογοι να βρεθούν το πρωί της Τρίτης (29/01) στην ΠΕ Σάμου (για διαμαρτυρία στους μεταφορείς), όπου θα γίνει ο διαγωνισμός για τις μεταφορές των μαθητών με πούλμαν από το ΚΥΤ, εκεί όπου τελικά θα φοιτήσουν τα παιδιά των προσφύγων – μεταναστών.

Αναμένονται εξελίξεις…

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Αγώνες με φαβορί

Μάχη στον 7ο όμιλο για πρόκριση δίνει η ΑΕΚ, που υποδέχεται σήμερα τη Ζόρια, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, στο θεωρητικά ευκολότερο

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 229 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

Κορονοϊός: Πάνω από 600 διασωληνωμένοι και 2018 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 2 νέα κρούσματα στη Σάμο από το ΚΥΤ

Σήμερα ανακοινώνουμε 2018 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 99306, εκ

Περισσότερα »