Δύο ακόμη χρυσά βραβεία για τα κρασιά της Σάμου

Δύο ακόμη χρυσά βραβεία για τα κρασιά της Σάμου

«In vino veritas», έλεγαν οι Ρωμαίοι. Και το σαμιώτικο κρασί «μίλησε» για μια ακόμη φορά στη γλώσσα των διακεκριμένων κριτών του διεθνούς διαγωνισμού «Vinalies® Internationales». Τα πολύτιμα «Samos Anthemis» και «Samos Nectar» απέσπασαν επάξια δύο ακόμη ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Vinalies® d’Or (Gold) λαμβάνοντας τη δική τους ξεχωριστή θέση ανάμεσα σε 3.500 περίπου κρασιά εγνωσμένης αξίας του διεθνούς αμπελώνα.

Ο διαγωνισμός, που πρωτοξεκίνησε το 1994, έχει γίνει ένας από τους σημαντικότερους του κόσμου και διεξάγεται στη «μητρόπολη» των οίνων, το Παρίσι. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από 130 διεθνείς προσωπικότητες με εξειδίκευση στην αισθητηριακή ανάλυση, οι οποίοι για πέντε ολόκληρες μέρες δοκιμάζουν, σχολιάζουν και βαθμολογούν κάθε ένα από τα δείγματα των οίνων που έχουν σταλεί.

00Eoss01

 

Η αμεροληψία είναι εγγυημένη χάρη στις αποκλειστικά «τυφλές» δοκιμές, κάτι που αποτελεί ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Vinalies® Internationales. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιολόγηση καθώς το μόνο πράγμα που μετράει για τους κριτές είναι η ποιότητα του κρασιού! Ως αναγνώριση της αυστηρότητας, της κανονικότητας και των αδιάβλητων αποτελεσμάτων σε κάθε στάδιο δοκιμών, ο διαγωνισμός έχει πιστοποίηση ISO 9001 βάσει των διεθνών προτύπων ανταγωνισμού κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών OIV.

Αυτό που αξίζει ωστόσο να σημειωθεί είναι τα σχόλια των κριτών που συνόδευαν τα «πολύτιμα» κρασιά της Σάμου, σε αυτήν την εξαιρετική ΧΡΥΣΗ διάκριση:

Σχόλια κριτών Vinalies® Internationales για «Samos Anthemis»:

00Eoss02

«Με υπέροχο φόρεμα καρυδιάς και πορτοκαλί αντανακλάσεις, αυτό το κρασί από το Συνεταιρισμό της Σάμου αποκαλύπτει τα αρώματα ξηρών καρπών, κόκκων καφέ, κυδωνιού, μελιού και σύκου. Το στόμα είναι πικάντικο, λείο, γλυκό αλλά εξαιρετικά ισορροπημένο. Το τελείωμα με τόνους αποξηραμένων φρούτων παραπέμπει σε λικέρ, ωστόσο παραμένει υπέροχα φρέσκο. Θα απολαύσετε αυτό το παλαιωμένο μοσχάτο από τη Σάμο, όλο το χρόνο…»

Σχόλια κριτών Vinalies® Internationales για «Samos Nectar»:

00nectar

«…Το κεχριμπαρένιο του χρώμα εναρμονίζεται με τα αρώματα ξηρών καρπών και μπαχαρικών, που ζωντανεύουν από άνθη πορτοκαλιάς. Στον ουρανίσκο, η απαλότητα αυτού του ισχυρού κρασιού της Σάμου έρχεται σε πρώτο φόντο. Το μοσχοκάρυδο και το φουντούκι συνοδεύουν τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών. Η επίγευσή του έχει πικάντικες νότες και αποτελεί ένα «νέκταρ» που ξεχωρίζει!»

Groomers01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου, διένειμαν ένστολοι αστυνομικοί σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γονείς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, την 14-09-2020 στις περιφερειακές ενότητες Χίου και Σάμου, αλλά και τη Λήμνο και σήμερα (21-09-2020) στη Λέσβο,

Περισσότερα »
Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Ν. Μηταράκης: «Μειώσαμε δραστικά τις ροές, υλοποιούμε ουσιαστική αποσυμφόρηση και στα νησιά και στην ενδοχώρα. Δίνουμε έμφαση στις απελάσεις, κλείνουμε δομές αντί να δημιουργούμε νέες»

“Oι υπαίτιοι του εμπρησμού στη Μόρια θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη, θα εκτίσουν τις ποινές τους και θα απελαθούν” Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης ενημέρωσε τα μέλη της Διαρκούς

Περισσότερα »