«Δράση – Ενότητα – Προοπτική»: Συνέχεια ενημέρωσης για τα ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Μαρτίου 2018

Η παράταξη μας «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων στα προ ημερησίας θέματα.

Μεταξύ άλλων:

Ζητήσαμε να μην καθυστερήσει άλλο η μετακόμιση του 2ου Δημοτικού σχολείου Σάμου και να μην γίνει διασπορά του σχολείου σε 3 διαφορετικά μέρη. Μας είπαν ότι έχει διευθετηθεί το θέμα και οι τάξεις θα μετακομίσουν μετά το Πάσχα σε λυόμενα και στην πινακοθήκη. Ως συνέπεια όλων των καθυστερήσεων το έργο αποκατάστασης του δημοτικού κινδυνεύει να χάσει τις προθεσμίες έναρξης του.

Σχετικά με το Μουσικό Γυμνάσιο μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς του Δήμου έως τώρα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις 2 δωρεές στην Κοινότητα Χώρας. Η πρώτη αξίας 16.000€ από οικογένεια Μπουλά, μας είπαν ότι χρησιμοποιήθηκε για την ολική αντικατάσταση της σκεπής του κοινοτικού καταστήματος Χώρας.

Για την δεύτερη αξίας 10.000€ δωρεά ομογενή προς το Δημοτικό σχολείο Χώρας, δεν μας απάντησαν που βρίσκεται το ποσό αυτό, αλλά ότι θα ζητήσουν από τον διευθυντή του δημοτικού να καταγράψει τις ανάγκες του δημοτικού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του σχολείου σε εξοπλισμό.

Σχετικά με τον χώρο του Βιολογικού Χώρας καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο χώρος μετατρέπεται πάλι σε παράνομη χωματερή. Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου δήλωσε ότι η περίφραξη του χώρου εκλάπη.. και ότι ο χώρος θα καθαρισθεί σύντομα.

Σχετικά με το θέμα προκήρυξης θέσης δικηγόρου στον Δήμο Σάμου ζητήσαμε να απλοποιηθούν, διασαφηνισθούν τα κριτήρια. Επίσης οι υποψήφιοι να είναι μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σάμου και μόνο.

Καταδικάσαμε την απαξίωση προς προέδρους δημοτικών κοινοτήτων που, ενώ έχουν υποβάλλει γραπτά αιτήματα, πρωτοκολλημένα εδώ και μήνες για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και άλλα αιτήματα ο Δήμαρχος Σάμου και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη τους.

Ζητήσαμε επίσης τον καθαρισμό του υδραύλακα από περιοχή Ματσάγγου Βλαμαρής έως μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής που είναι γεμάτο χώματα και κλαδιά και μας είπαν ότι ο Δήμος αδυνατεί να το καθαρίσει!!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης στη συνεδρίαση του LIBE

Αναλυτική παρουσίαση των έργων που μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί στην προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι στη Λέσβο παρέθεσε  ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος

Περισσότερα »
Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »