Δράση – Ενότητα – Προοπτική: Στο ίδιο έργο θεατές. Η απάντηση του Δημοτικού συνδυασμού στον Δήμο Σάμου για το θέμα της παράνομης χωματερής δίπλα στον πρώην ΧΥΤΑ Καρλοβάσου

Στο ίδιο έργο θεατές! Είναι θετικό ότι ο Δήμος Σάμου απάντησε με ένα μακροσκελές δελτίο τύπου στην τοποθέτηση της παράταξης μας για το θέμα της παράνομης χωματερής παραπλεύρως του πρώην Χ.Υ.Τ.Α Καρλοβάσου. Τουλάχιστον, επιβεβαιώνει ότι εμείς ως αντιπολίτευση αναδεικνύουμε τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, προσπαθώντας να τον κινητοποιήσουμε. Βεβαία, είναι αρνητικό το γεγονός ότι μόνο πέντε σειρές σε ένα τετρασέλιδο κείμενο απαντούσαν τόσο στα ερωτήματα μας όσο και σε συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών.

Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος αρκέστηκε στη χρήση νομικίστικων τερτιπιών και στην περιγραφή μιας ιδανικής κατάστασης στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων, η όποια απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες.

Φαίνεται λοιπόν παρά τις παραινέσεις η δημοτική αρχή εξακολουθεί να υποτιμά τη νοημοσύνη του σαμιακού λάου, κατηγορώντας τον για ρίψη σκουπιδιών σε χώρο που αφού δεν ανήκει στον Δήμο διαμορφώνεται με μηχανήματα του δήμου εν μέσω περιβαλλοντικών και δασικών παραβάσεων.

Για άλλη μια φορά απλώς προβεί σε εξαγγελίες. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε τόσο στον Δήμαρχο όσο και στους δημοτικούς του συμβούλους ότι 2,5 χρόνια έχουν περάσει από την ανάληψη των καθηκόντων τους και ακόμα αναμένουμε να γίνουν πράξεις τα λόγια τους. Για άλλη μια φορά ο Δήμος αυτοαναιρείται, όπως έγινε πρόσφατα και στο θέμα των κρυφών καμερών.

Από τη μια προτάσσει την ανάγκη δημιουργίας συνεργειών και κοινού μετώπου και από την άλλη συνεχίζει τη λασπολογία προς συγκεκριμένα πρόσωπα, τις ειρωνικές επιθέσεις και τις άναρθρες κραυγές προκειμένου να κρύψει τις αδυναμίες του στην επίλυση των προβλημάτων και τις κάκιστες επιλογές σε ουσιώδη θέματα.  

Ακόμα, η διαρκής επίκληση της τουριστικής προβολής μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί από την στιγμή που ο Δήμαρχος συνεχώς απουσιάζει, αν και είναι πρόεδρος του νομικού προσώπου τουρισμού, κάνοντας τηλεφωνικά συμβούλια και αδιαφορώντας για την δυσφήμιση του νησιού από τις καταγγελίες για ρύπανση και κακοποίηση του περιβάλλοντος με την συμβολή και οργανωμένη χρήση των μηχανημάτων του δήμου. Τον παρακαλούμε να επισκεφτεί την παράνομη χωματερή και να ζητήσει από τους συνεργάτες του να τον ενημερώνουν σωστά, εκτός και αν ο ίδιος βολεύεται πίσω από τις παράνομες πράξεις που γίνονται “ερήμην” του.

Τέλος, ως πρώην δημοτική αρχή αναγνωρίσαμε τα λάθη και τις παραλείψεις μας, για τα όποια άλλωστε μας «τιμώρησε» ο σαμιακός λαός με την ψήφο του. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να σιωπούμε και να δίνουμε λεύκη επιταγή στην παρούσα δημοτική αρχή. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη σαμιακή κοινωνία, κοιτώντας την στα μάτια -μιλώντας με απλά σταράτα λόγια – και όχι με υπεκφυγές.

Άραγε, ο Δήμαρχος και η παράταξη του έχουν αναλογιστεί το κόστος της απραξίας τους;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »