Δράση – Ενότητα – Προοπτική: Οι ερωτήσεις του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12ης Δεκεμβρίου 2016

Στα πλαίσια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/12/2016, η παράταξη «Δράση- Ενότητα- Προοπτική» με επικεφαλής τον Στέλιο Θάνο για άλλη μια φορά έδωσε ένα δυναμικό παρόν σε καίρια ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.

Σε ότι αφόρα το Θέμα: τεχνικό πρόγραμμα 2017, η παράταξη μας ψήφισε παρών στο συγκεκριμένο θέμα γιατί καμία διαβούλευση με προέδρους χωριών δεν έγινε ούτε ενημερωθήκαμε εγκαίρως για το τεχνικό πρόγραμμα. Η εισήγηση με τους πίνακες έργων προς ψήφιση μοιράστηκαν την ώρα που ξεκινούσε το δημοτικό συμβούλιο.!

Στα εκτός ημερησίας θέματα έγινε αναφορά σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης ότι οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Από την στιγμή που το κράτος δεν έχει λύσει το δημογραφικό των πολιτών της πως είναι δυνατό να κάνει τέτοιες δηλώσεις; Θεωρούμε απαράδεκτο να πεθαίνει κόσμος από έλλειψη ασθενοφόρων, να χειμάζεται ο πολίτης από την υπερφορολόγηση, να μην ανταπεξέρχονται οι συνταξιούχοι και μισθωτοί στις βασικές τους υποχρεώσεις, να κοστίζει το εισιτήριο ακριβότερα από και προς Αθήνα από ότι μια μετακίνηση στο εξωτερικό.

Η ανεργία συνεχίζει και μαστίζει τους νέους μας που αναγκάζονται να αναζητήσουν τις τύχες τους στο εξωτερικό και η κυβέρνηση αντί να σκύψει στα προβλήματα της κοινωνίας προκαλεί με δηλώσεις απαράδεκτες και προσβλητικές προς τον λαό και ειδικά τους νησιώτες που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού.

Η κυβέρνηση είτε δεν ενδιαφέρεται για το πραγματικό δημογραφικό πρόβλημα των νησιών, και την οικονομική κατάσταση των κατοίκων τους, αφού η μη αύξηση του ΦΠΑ αναστέλλεται για 1 μόνο χρόνο είτε υπολογίζει ότι σε 1 χρόνο θα σταματήσει το πρόβλημα του προσφυγικού αφού ο ίδιος είχε πει για το ΦΠΑ ότι θα ανασταλεί για «όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση»……..

Σε ερώτηση μας σχετικά με το πότε θα μας δοθούν επιτέλους τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που έγινε τον Ιούνιο η απάντηση ήταν ……

Σε ερώτηση μας σχετικά με το τι εξελίξεις υπάρχουν με τα σφαγεία και τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμος, η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Σε άλλη ερώτηση για το πότε θα διεκπεραιωθούν οι εργασίες στο κλειστό Μαραθοκάμπου μας απάντησαν πως προχωρούν αργά μεν αλλά θα γίνουν.

Ερώτηση έγινε και για τους λόγους που δεν έχουν επιχορηγηθεί έως τώρα οι σύλλογοι για το έτος 2016. Για άλλη μια φορά αξιώνονται οι σύλλογοι. Δεν υπάρχει ούτε διάθεση να βοηθηθούν ούτε προγραμματισμός. Παρά τις τόσες υποσχέσεις προς το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν φέρει σχετική εισήγηση προς ψήφιση. Δηλαδή 23.000 ευρώ θα μείνουν αδιάθετα ενώ ήταν ήδη προϋπολογισμένα. Ακόμα κι αν παρθεί σχετική απόφαση τώρα είναι πολύ αργά καθώς οι δαπάνες θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2017. Σε κάθε περίπτωση οι σύλλογοι στερούνται πολύτιμης για την επιβίωση τους οικονομικής βοήθειας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Αναγέννηση Σάμου: Τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Στρατιωτικές σχολές – σχολές Φυσικής Αγωγής

Ο  ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΣΑΜΟΥ- RHENIA  TOURS  ανακοινώνει  την έναρξη  τμημάτων  προετοιμασίας υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές- σχολές  Φυσικής  Αγωγής και γενικώς όπου απαιτούνται  δοκιμασίες  για την

Περισσότερα »
Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Μιχάλης Μητσός: Κάνουμε ενέργειες ν’ απομακρύνουμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα. Προκηρύσσουμε νέο διαγωνισμό

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού της πόλης και των περιχώρων

Περισσότερα »