Δράση – Ενότητα – Προοπτική: Ναι μεν… αλλά, σε πολλά θέματα στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σάμου

Δεύτερη συνάντηση στελεχών του Δημοτικού συνδυασμού «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» με τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο. Από τις ερωτήσεις που τέθηκαν άλλες απαντήθηκαν, άλλες όχι. Αναλυτικά η ενημέρωση έχει ως εξής:

Σε ερώτηση για το τι γίνεται με το θέμα νομιμοποίησης του αλιευτικού καταφυγίου του Αγίου Κωνσταντίνου ο Δήμαρχος μας απάντησε ότι οι διαδικασίες νομιμοποίησης του είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά με τις επιχορηγήσεις συλλόγων μας είπαν ότι αυτή καθαρογράφτηκε αλλά προέκυψε νέο πρόβλημα σχετικά με το ποιοι σύλλογοι χορηγούνται. Επίσης μας είπαν ότι οι χορηγίες τελικά δεν μπορούν να δοθούν από το Δήμο αλλά θα δοθούν από τον ΔΟΠΠΟΝΑΣ. Ζητήσαμε αντίγραφο της απόφασης. Έως σήμερα δε μας έχει δοθεί αντίγραφο της απόφασης του Δήμου.

Σε ερώτηση μας σχετικά με Μουσείο Ναυπηγικής Τέχνης και αν έχει υποβάλει πρόταση στο ΕΣΠΑ ο Δήμος σχετικά με τον φορέα διαχείρισης του μας είπαν ότι αυτό θα γίνει όταν ολοκληρωθούν τα απαραίτητα και προαπαιτούμενα υποέργα.

Σχετικά με τις ενέργειες του Δήμου για το θέμα των Δασικών χαρτών, το οποίο ουδέποτε έφερε σαν θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ζητήσαμε να μας δοθεί αντίγραφο του έγγραφου που εστάλη στην Εταιρεία Εθνικού Κτηματολογίου & Χαρτογραφήσεων σχετικά με «οικιστικές πυκνώσεις». Έως σήμερα δε μας έχει δοθεί αντίγραφο της επιστολής του Δήμου.

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες συλλόγων για την απαράδεκτη κατάσταση του χλοοτάπητα Καρλοβάσου που είναι σχεδόν κατεστραμμένος ο Δήμαρχος είπε ότι περιμένουν προσφορά από ιδιώτη Γεωπόνο ειδικό προκειμένου να αλλαχτεί ο τάπητας με πιστώσεις που θα αναζητηθούν.

Σχετικά με τα δυο έργα αυτό της ανάπλασης α) του δημοτικού κήπου και β) ανάπλασης της πλατείας ζητήσαμε να γίνει μια ημερίδα ενημέρωσης προς τους δημότες για τις ακριβείς παρεμβάσεις που θα γίνουν και το σχετικό χρονοδιάγραμμα των έργων. Συμφωνήθηκε να γίνει σχετική ημερίδα.

Σχετικά με την διαχείριση νερού ύδρευσης Καρλοβάσου επισημάναμε στον Δήμαρχο ότι πρέπει να γίνουν επεμβάσεις βελτίωσης του Δικτύου διανομής και να αντικατασταθεί  μέρος του δικτύου που είναι παλαιό. Ζητήσαμε σύσταση επιτροπής για να εξετασθούν τα θέματα αυτά.

Ζητήσαμε επίσης ενημέρωση με την ποιότητα του νερού στους Αγ. Θεοδώρους αλλά και στην Υδρούσα καθώς πολλά παράπονα εκφράζονται από τους κατοίκους των αυτών χωριών σχετικά με την ελλιπή παροχή κατάλληλου νερού ύδρευσης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »