Δράση – Ενότητα – Προοπτική: Να δοθούν απαντήσεις για τη λειτουργία παράνομης χωματερής δίπλα από τον πρώην ΧΥΤΑ Καρλοβάσου

Η δημοτική παράταξη «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» καλεί τον Δήμαρχο Σάμου καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους να απαντήσουν επίσημα στην καταγγελία που αφορά στην λειτουργία παράνομης χωματερής παραπλεύρως του πρώην ΧΥΤΑ Καρλοβάσου.
Είναι ξεκάθαρο ότι η δραστηριότητα γίνεται παράνομα και συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Η συνεχής ρύπανση και του υδροφόρου ορίζοντα από την επιχωμάτωση και της ατμόσφαιρας από την καύση σκουπιδιών και λοιπών υλικών εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους ενώ υποβαθμίζει και αλλοιώνει το περιβάλλον. Οι παρεμβάσεις που γίνονται από τον Δήμο δεν έχουν καμία άδεια. Από πέρυσι η παράταξη μας είχε ζητήσει σε δημοτικό συμβούλιο από τον δήμαρχο να σταματήσει η παράνομη χωματερή και να γίνει αποκατάσταση του χώρου.
Δυστυχώς βιώνουμε ακόμη την απροκάλυπτη εναπόθεση χύδην απορριμμάτων από το Δήμο και οποιανδήποτε άλλο αφού η πρόσβαση στον χώρο είναι ελεύθερη.
Δεν υπάρχει ούτε πρόταση ούτε βούληση για εύρεση λύσης από την πλευρά του Δήμου. Η λογική της μη συνεργασίας και η απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή της παράταξης μας, αποδεικνύει, ότι κάποιοι δεν θέλουν να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, όπως αυτό των απορριμμάτων.
Απευθυνόμαστε στον κ. Αγγελόπουλο ο οποίος διαρκώς επικαλείται τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κατά πόσο η παράνομη αυτή χρήση συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και νοοτροπία. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η αφερεγγυότητα όχι μόνο του δημάρχου αλλά και της δημοτικής αρχής.
Ενώ μας παρουσίασαν σχέδια για μελέτες, με αμοιβή συγκεκριμένων ποσών, σε δημοτικό συμβούλιο για τη δήθεν δημιουργία ενός «πράσινου νησιού» τίποτα δεν έχει γίνει πράξη ακόμη.
Του θέτουμε και άλλο ένα ερώτημα: πως είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να προβάλει το φυσικό κάλλος για την τουριστική προώθηση του νησιού και την ίδια στιγμή να το καταστρέφει επανειλημμένως;
Ζητούμε να γίνει άμεσα καθαρισμός του χώρου και άμεση αποκατάσταση αυτού με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην παράνομη χωματερή μετά την εναπόθεση επί δυο χρόνια χύδην, παντός κατηγορίας απορριμμάτων.
Ζητούμε επίσης το θέμα να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο εκτάκτως και να εγκριθούν οι όποιες δαπάνες θα προκληθούν για την αποκατάσταση του χώρου.
Ζητούμε την παρέμβαση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας καθώς και κάθε αρμόδιου οργάνου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/09) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »