Δράση – Ενότητα –Προοπτική: Ανακοίνωση για τον ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου στη θέση «Καμάρα»

Σχετικά και με πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση των ΧΥΤΑ  (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ανατολικής Σάμου στη θέση «Καμάρα» η παράταξη μας επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά σχετικά με την προχειρότητα αντιμετώπισης ενός τόσο σοβαρού θέματος αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων αλλά και τις συνθήκες εγκατάλειψης του χώρου από την Δημοτική Αρχή.

Παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις και παρατηρήσεις μας στην τελευταία μηνιαία συνάντηση που είχαμε σαν αξιωματική αντιπολίτευση με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους στην οποία αναφερθήκαμε αναλυτικά σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε για συγκεκριμένες περιβαλλοντικές παραβάσεις αλλά και την γενικότερη κακή κατάσταση του χώρου η δημοτική αρχή όπως φαίνεται μας αγνόησε για άλλη μια φορά.

Επιβεβαιώνει επίσης τα μηδενικά αντανακλαστικά της και μάλιστα σε σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης απορριμμάτων για το οποίο έπρεπε να προβεί σε άμεση τακτοποίηση  κι αποκατάσταση του χώρου σύμφωνα και με τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Ενώ υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία φαίνεται πως δεν υπάρχει η βούληση για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος περιβαλλοντικού προβλήματος.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »