«Δράση-Ενότητα-Προοπτική»: Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του Αν. Αιγαίου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παύση του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Ευρωπαϊκή επιτροπή αντί να στηρίζει τις κοινωνίες των νησιών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο και λόγω του μεταναστευτικού, δίνει ένα χτύπημα κάτω από την μέση στον τουρισμό που δεχόμαστε από τη γείτονα χώρα ο οποίος αποτελεί ένα σοβαρό αντίβαρο στις διάφορες μορφές τουρισμού μιας και υπάρχει αποκλειστική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ενώ υπάρχουν ενδείξεις και παραδείγματα για αύξηση επισκεψιμότητας αυτών των τουριστών όλο το χρόνο.

Η κυβέρνηση επιβάλλεται να βρει άμεσα λύσεις και εναλλακτικές προτάσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα του τουρισμού.

Οι νησιωτικοί δήμοι πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους για άλλη μια φορά για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Συντασσόμαστε με τις ήδη εκφρασμένες φωνές διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμων των νησιών μας.

 Για τους λόγους αυτούς η παράταξη μας ζητά να μπει σαν θέμα στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο Σάμου προς λήψη σχετικής και άμεσης απόφασης παράτασης του προγράμματος, απευθυνόμενοι στην Ελληνική βουλή, το υπουργείο εξωτερικών και το ευρωκοινοβούλιο  για το δίκαιο:

«Αίτημα παράτασης  του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης θεωρήσεων για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »