Δράσεις Αγωγής Υγείας από το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ στα κλιμάκια εθελοντών δασοπυροσβεστών του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Δράσεις Αγωγής Υγείας από το Περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ στα κλιμάκια εθελοντών  δασοπυροσβεστών του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Με απόλυτη επιτυχία το τμήμα Νοσηλευτικής και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. ΣΑΜΟΥ  πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σε 69 μέλη των εθελοντικών κλιμακίων δασοπυροσβεστών Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος και Σάμου.

Η  4ωρη εκπαίδευση των κλιμακίων πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Π.Τ. Σάμου κ. Αναστασία Μυλωνά.

00EES

Η θεματολογία του προγράμματος ήταν θεωρητική  και βιωματική με αντικείμενο  τις βασικές αρχές και γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών,  το φαρμακείο, τσιμπήματα εντόμων αιμορραγίες, εγκαύματα, ηλίαση, θερμοπληξία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της  εκπαίδευσης   εφαρμόστηκαν   όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

00EES2

Η συνεργασία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής  Σάμου καθώς και τους υπεύθυνους των εθελοντικών κλιμακίων ήταν άψογη, με αρωγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που είναι δίπλα τους στο δύσκολο  έργο που επιτελούν στο νησί της Σάμου. 

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την πολύτιμη προσφορά τους, τονίζοντας την σημαντικότητα της παρουσίας τους σε δύσκολες στιγμές.

Η συνδρομή τους είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την κοινωνία.

00EES4

00EES5

00EES6

00Spitiko

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Δυάδα από την Basket League

Η προχθεσινή επιλογή με το Over του Ντίνου Μήτογλου επιβεβαιώθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία, αφού έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων από τη δεύτερη περίοδο και

Περισσότερα »
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου για τον θάνατο του δικηγόρου Ιωάννη Χατζηθεοδώρου

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, Δικηγόρου ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ. Ο

Περισσότερα »