Δώρισαν 12 ταϊστρες και ποτίστρες για αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Σάμου και το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου ευχαριστούμε θερμά το ξενοδοχείο Doryssa Bay για την ευγενή προσφορά 12 ταϊστρών και 12 ποτίστρων για αδέσποτα ζώα και επίσης την επιχείρηση οικοδομικών υλικών Θανάση Μαριωρή για την δωρεά μεγάλης  ποσότητας σκυλοτροφής.

Κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να εφαρμοστεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα ταϊσματος αδέσποτων:

-Διότι κανείς δεν θα ήθελε να βλέπει σκελετωμένα και παραμελημένα ζώα στους δρόμους.

-Διότι παρά το ότι υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι πολίτες και τουρίστες, που νοιάζονται  και ταϊζουν αυτά τα ζώα σε διάφορα μέρη, δεν είναι αρκετό.

-Διότι αυτό που χαρακτηρίζει μια οργανωμένη-πολιτισμένη κοινωνία είναι  οι μελετημένες δράσεις ώστε να αποφεύγεται η επαιτεία των αδέσποτων πέριξ των εστιατoρίων, ταβερνών και ξενοδοχείων.

00Taistres02

Αυτό το πρόβλημα λύνεται με την τοποθέτηση ταϊστρών σε συγκεκριμένα σημεία τα οποία θα υποδείξει ο Δήμος σε συνεννόηση με το Φιλοζωικό Σωματείο.

Συγχρόνως θα υπάρξει  διανομή σχετικών φυλλαδίων (σε διάφορες γλώσσες) με τα οποία θα ενημερώνονται οι πολίτες και οι επισκέπτες του όμορφου νησιού μας για τις ταϊστρες και γενικά για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων.

Παρόμοιες κινήσεις έχουν γίνει σε πολλούς άλλους Δήμους της Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία (π.χ. στο Δήμο Τριπόλεως, Αρταιών, Καρδίτσας, Λέσβου, Ιωαννίνων κτλ., βλ. φωτογραφίες).  Πρέπει να τονίσουμε  πως την φροντίδα και το τάϊσμα των αδέσποτων τα προβλέπει ο νόμος (ν. 4039/2012).

Με την προσφορά του Doryssa Bay και της επιχείρησης Μαριωρή μπορεί τώρα να ξεκινήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε διάφορα μέρη της Σάμου.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα