«Δολοφονική» χαρακτηρίζει την πολιτική του ΓΝ Σάμου για το θάνατο 31χρονου πρόσφυγα η Εφ.Συν. Η απάντηση του Νίκου Στεφανή

«Δολοφονική» χαρακτηρίζει την πολιτική του ΓΝ Σάμου για το θάνατο 31χρονου πρόσφυγα η Εφ.Συν. Η απάντηση του Νίκου Στεφανή

Στο δημοσίευμα της Εφ.Συν. για το θάνατο του 31χρονου πρόσφυγα Σάμιουελ Αντγουί από την Γκάνα, απάντησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκος Στεφανής. Συγκεκριμένα η εφημερίδα χαρακτηρίζει «Δολοφονική» την πολιτική που εφαρμόζει στο Νοσοκομείο Σάμου ο διοικητής Ν. Στεφανής, ο οποίος χωρίζει τους ασθενείς σε τρεις κατηγορίες -ντόπιους, μετανάστες από το ΚΥΤ, μετανάστες εκτός ΚΥΤ- δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους πρώτους, ελάχιστη προσοχή στους δεύτερους και αφήνοντας εντελώς αβοήθητους τους τελευταίους, όπως ο 31χρονος Σάμιουελ που πριν πεθάνει μόνος ζήτησε βοήθεια αλλά… δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή – απάντηση του κ. Νίκου Στεφανή, όπως και το δημοσίευμα της Εφ.Συν…

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε σχετικό δημοσίευμά σας στις 30/07/2020, Αρ.Φύλλου 2272 με θέμα «Νεκρός λόγω καταγωγής».

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κάθε Νοσηλευτικό Ίδρυμα εφαρμόζει τους δικούς του κανόνες λειτουργίας, μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους ιατρούς.

Όπως ήδη γνωρίζετε στο νησί μας εκτός από το μόνιμο πληθυσμό των 32.000 κατοίκων καθώς και των επισκεπτών, διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες που μερικές φορές ο αριθμός αυτός αγγίζει και τους 9.000.

Το Νοσηλευτικό μας Ίδρυμα για να μην υπάρχει συνωστισμός στα Εξωτερικά Ιατρεία εφάρμοσε αυτό που έχετε ως έγγραφο και έχετε δημοσιεύσει στην εφημερίδα σας.

Έχοντας λάβει υπόψη την αναλογία του πληθυσμού προέκυψαν τα νούμερα που αναφέρονται στο επίμαχο έγγραφο.

Σχετικά με το θάνατο του 31χρονου Σάμιουελ Αντγουί, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει καταγεγραμμένη επίσκεψη του στο Εξωτερικό Νευρολογικό Ιατρείο στις 06-03-2020. Το επίμαχο βράδυ στο οποίο αναφέρεστε ότι προσήλθε στο Νοσοκομείο μας και δεν του επιτράπηκε η είσοδος, δεν είναι αληθές.

Είναι ψευδές ότι προσήλθε στις 22:00 μ.μ στα Εξωτερικά Ιατρεία τα οποία δε λειτουργούν μετά τις μεσημβρινές ώρες και τη συγκεκριμένη ώρα ο φύλακας της πύλης δε διαθέτει λίστα με ραντεβού.

Μετά από προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν προέκυψε εμφάνιση του θανόντος στο Ίδρυμά μας.

Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας. Τα ευρήματα της έκθεσης και τα τοξικολογικά αποτελέσματα θα δοθούν στους συγγενείς του εφόσον ζητηθούν και ακολουθηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Ουδέποτε έχουμε αρνηθεί να εξετάσουμε πρόσφυγες και μετανάστες στα ΤΕΠ και στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Από τα επίσημα στοιχεία που διαθέτει το Νοσοκομείο μας, από 01/01/2020 έως 30/06/2020, το σύνολο των προσερχόμενων περιστατικών (πρόσφυγες –μετανάστες) ανέρχεται σε 8.640 άτομα.

Τα αυξημένα μέτρα που υπήρχαν και υπάρχουν λόγω της πανδημίας COVID-19, μας ανάγκασε για αρκετό διάστημα να μη λειτουργούμε τα Εξωτερικά Ιατρεία μας, όμως το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών λειτουργούσε και λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Το προσωπικό του Ιδρύματός μας δίνει καθημερινά τη δική του μάχη για να ανταποκριθεί με ασφάλεια και υπευθυνότητα σε όλα τα περιστατικά που καλείται να αντιμετωπίσει χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την καταγωγή του ασθενούς.

Παρακαλούμε όπως η απαντητική επιστολή μας δημοσιευθεί στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας.    

Ο Διοικητής    

Νικόλαος Α. Στεφανής              

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

00Spitiko

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα