Δήμος Σάμου: Εκκίνηση της διαδικασίας Εκπόνησης Νέου Τοπικού Χωρικού Σχεδίου

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, που συνεδρίασε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την εκκίνηση της διαδικασίας Εκπόνησης Νέου Τοπικού Χωρικού Σχεδίου.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενημερώθηκαν από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής για τα στάδια, τα οποία θα πρέπει να ακολουθήσει  ο Δήμος προκειμένου να επιτευχθεί η τροποποίηση του Χωροταξικού του νησιού. Ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στην ιστορική απόφαση της δημοτικής αρχής να κινήσει διαδικασίες αλλαγής του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου, στην αναγκαιότητα υλοποίησης αυτής, στο χρονοδιάγραμμα και τη στρατηγική του Δήμου.

Ο Δήμαρχος απεύθυνε πρόσκληση συμμετοχής και συμπόρευσης όλων των φορέων (Τεχνικό Επιμελητήριο, Επιμελητήριο Σάμου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ένωση Ξενοδόχων κ.ά.) και των πολιτών της Σάμου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο πρώτης προτεραιότητας, μείζονος σημασίας για την ουσιαστική και αειφόρο ανάπτυξη του νησιού.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρέστησαν τα μέλη της Επιτροπής του Χωροταξικού η οποία έχει συγκροτηθεί με τη σχετική απόφαση του Δημάρχου Σάμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πορεία των διαδικασιών και των φάσεων για την εκπόνηση του χωροταξικού που δεν θα εξαρτηθούν από την απόφαση της χρηματοδότησης της μελέτης για το νέο Χωρικό Σχεδιασμό από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Β. Αιγαίου.

Σημειώνεται επίσης ότι τα έργα που παρουσιάστηκαν στον Τεχνικό Προγραμματισμό του έτους  2018, είναι πλήρως εναρμονισμένα με τον “οδικό χάρτη” της Εκπόνησης Νέου Τοπικού Χωρικού Σχεδίου.

“Για την αλλαγή του χωροταξικού, αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νησιού επί δεκαετίες, δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις: η επιστημονική καταγραφή και αποτύπωση όλων των σχεδίων, τάσεων, κατευθύνσεων, που υπάρχουν και δεύτερη και κυριότερη η συν-αντίληψη που πρέπει να επικρατεί ακόμα και σε περιπτώσεις διαφωνιών θεσμικού περιεχομένου. Η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης και η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  αποτελούν τα πρώτα ουσιαστικά και υψηλού συμβολισμού βήματα. Προσηλωμένοι στον στόχο θα το επιτύχουμε! δήλωσε ο Δήμαρχος Σάμου.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας - Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Οι κόκκινες και πορτοκαλί περιοχές

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου 4, δηλαδή στο «κόκκινο», ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, ανακοίνωσε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή

Περισσότερα »
2η συνεχόμενη ήττα για την ομάδα του Καρλοβάσου στο μπάσκετ

Δύσκολη αποστολή για το Καρλόβασι στη Μύκονο. Σκέψεις για την αναστολή των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ λόγω κορονοϊού

Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, το Καρλόβασι βρίσκεται ήδη στη Μύκονο, όπου την Παρασκευή (30/10) στις 14:30

Περισσότερα »
Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων, πραγματοποιήθηκαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο

Τελετές ορκωμοσίας νεοπροσληφθέντων Συνοριακών Φυλάκων ορισμένου χρόνου, πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες σήμερα (29 Οκτωβρίου 2020) στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο. Ειδικότερα, στη Λέσβο ορκίστηκαν

Περισσότερα »