Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αιτήσεις για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αιτήσεις για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες, ότι η Επιτροπή που έχει συσταθεί με την υπ’ αριθμό 23/10-01-2020 Απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, δέχεται αιτήσεις  για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 3088/24-07-2020, σε όσους καταναλωτές έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος ως τις 30/04/2020 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

Συγκεκριμένα:

Οι αιτούντες, θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από το σχετικό ΦΕΚ ( 3088/24-07-2020 ).

Επισημαίνεται ότι η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντος.

Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2273353450- 2273353448

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας

00Kalatzi01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »