Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυξημένα μέτρα προφύλαξης και προστασίας

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυξημένα μέτρα προφύλαξης και προστασίας

Με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου(Τεύχος Α΄, 55/11.03.2020-Άρθρο 10) και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών.

Έτσι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020:

Αναστέλλονται όλες οι συναλλαγές του κοινού με τις Υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Εξαιρούνται, μόνο οι σοβαρές υποθέσεις, οι οποίες θα εξετάζονται με ραντεβού κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, με τις κατά περίπτωση υπηρεσίες.

Οι συναλλαγές με τις Διευθύνσεις θα γίνονται μόνο ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά, βάσει του ανανεωμένου τηλεφωνικού καταλόγου ο οποίος έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου Αν. Σάμου (www.islandofsamos.gr).

Αναστέλλεται η λειτουργία του δρομολογίου του λεωφορείου του Δήμου.

Τα ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεοτέρας.

Σε πρώτη φάση, καθιερώνεται η πληρωμή επειγουσών υποχρεώσεων σε ομάδες επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με τηλεφωνική εντολή ή ηλεκτρονική εντολή μέσω των τραπεζικών ή διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ, χωρίς την ανάγκη αυτοπρόσωπης παρουσίας στο δημοτικό ταμείο.

Η εξυπηρέτηση των δημοτών για επείγουσες οικονομικές συναλλαγές – πληρωμές προς τον Δήμο μπορεί να γίνεται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ (που μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των τραπεζών στην επιλογή – ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΗΜΩΝ).

Για έκδοση βεβαιώσεων ΤΑΠ οι δημότες πρέπει να καλούν στα τηλέφωνα του Τμήματος Εσόδων.

Όσοι έχουν διακανονισμό μπορούν να συνεχίζουν να πληρώνουν μέσω του κωδικού RF… του διακανονισμού που τους έχει είδη χορηγηθεί.

Όσοι δεν έχουν κωδικό πληρωμής διακανονισμού ή θέλουν διευκρινήσεις για ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής να απευθύνονται τηλεφωνικά στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου.

Η εξυπηρέτηση των Δημοτών από τα ΚΕΠ γίνεται και μέσω της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας www.ermis.gov.gr κατόπιν εγγραφής και παραλαβής κωδικού.

Η Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργούν σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει εκπονήσει σχέδιο μερικής ή ολικής αναστολής λειτουργίας των Υπηρεσιών του και έχει κινητοποιηθεί ώστε να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του φαινομένου εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού COVID-19, στα πλαίσια των οδηγιών της πολιτείας.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΟΔΥ και λαμβάνονται άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσουμε τον περιορισμό και την ελαχιστοποίηση των συνεπειών διασποράς του COVID-19, σε λειτουργίες των τομέων ευθύνης μας.

00KatalogosYpiresion

00KatalogosYpiresion01

00KatalogosYpiresion02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο για συντονισμό της περαιτέρω δράσεως.

Περισσότερα »