Δημήτρης Χούλης: Αύριο συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις

Δημήτρης Χούλης: Αύριο συμμετέχουμε όλοι στις κινητοποιήσεις

Τη δική του ανάλυση για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης (22/01) κάνει μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Facebook o κ. Δημήτρης Χούλης. Ο κ. Χούλης είναι δικηγόρος και σε προηγούμενες εκλογές ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της «Ένωσης Κεντρώων». Αναλυτικά:

Δε συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό γιατί δήθεν καταστρέφεται η πόλη μας «οικονομικά». Αυτό το πετύχαμε μόνοι μας πολλά χρόνια τώρα. Συμμετέχουμε γιατί είμαστε ένα τουριστικό νησί, με (ως επι το πλείστον) φιλόξενους ανθρώπους. Ένα ήρεμο, φιλειρηνικό νησί που δεν ευθύνεται για κανέναν πόλεμο, για καμία αποικιοκρατική πολιτική. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση γιατί καταστρέφεται η πόλη μας ανθρωπιστικά και ιστορικά. Όταν γραφτεί η ιστορία θα θεωρούμαστε συνένοχοι του ανθρωπιστικού εγκλήματος που συντελείται στην πόλη μας. Με τις ζωές αυτών των ανθρώπων να στριμώχνονται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μέσα στη βρωμιά, τα σκουπίδια, το κρύο και τις αρρώστιες, ο ιστορικός τους μέλλοντος θα θεωρήσει ότι σιωπήσαμε γιατί βγάζαμε λεφτά από αυτό.
Κάποιος θα πει ότι δε βγάζουμε όλοι. Είναι αλήθεια αυτό;
Κατηγορίες ανθρώπων που έχουν οικονομικό όφελος από το μεταναστευτικό:
1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αυτοί που βγάζουν και το ξέρουν:
-όσοι συναλλάσσονται απευθείας με τους μετανάστες.
-όσοι εργάζονται στο καμπ ή σε ΜΚΟ.
-όσοι εκμισθώνουν σπίτια σε μετανάστες, ΜΚΟ ή αστυνομικούς.
2η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ :Αυτοί που βγάζουν και (κάνουν ότι) δεν το ξέρουν
-όσοι δε συναλλάσσονται απευθείας με μετανάστες αλλά συναλλάσσονται με όσους ανήκουν στην αμέσως προηγούμενη κατηγορία.
-όσοι βρήκαν δουλειά σε κάποιον που ανήκει στην κατηγορία 1 ή 2.
-όσοι δε μισθώνουν σπίτια σε μετανάστες και ΜΚΟ (δηλώνοντας περήφανοι γι αυτό) αλλά ταυτόχρονα έχουν αυξήσει 50% τις τιμές σε όσους Έλληνες πάνε να νοικιάσουν.
3η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : αυτοί που δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έχουν όφελος
-όσοι γονείς (συνταξιούχοι) ζούσαν τα παιδιά τους που ήταν άνεργα και πλέον τα παιδιά τους ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες, έχουν εισόδημα και δε χρειάζεται να τους βοηθάνε πια.

Με τον ένα η τον άλλο τρόπο όλοι στην πόλη έχουν οικονομικό όφελος και στο μέλλον θα θεωρήσουν ότι γι αυτό σιωπήσαμε. Ας μη σιωπούμε άλλο λοιπόν.

ΑΥΡΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ. ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΥΓ: Ελπίζω οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων να κάλεσαν στη διαδήλωση και τους άμεσα θιγόμενους δηλαδή όσους είναι εγκλωβισμένοι εδώ. Ας δείξουμε ότι ένα μικρό νησί ενώνεται και δε γνωρίζει χρώματα και φυλές θέλει απλά να επιστρέψει στον ήρεμο τρόπο ζωής του χωρίς κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »