Δημήτρης Βολακάκης: «Δυστυχώς ο Μαραθόκαμπος και το Πυθαγόρειο έχουν εξαρτηθεί 100% από τον τουρισμό, όπως και το Κοκκάρι και αν δεν υπάρχει τουρισμός δεν δουλεύει τίποτα».

Δημήτρης Βολακάκης: «Δυστυχώς ο Μαραθόκαμπος και το Πυθαγόρειο έχουν εξαρτηθεί 100% από τον τουρισμό, όπως και το Κοκκάρι και αν δεν υπάρχει τουρισμός δεν δουλεύει τίποτα».

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Aντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου κ. Δημήτρης Βολακάκης.

Ξεκίνησαν δράσεις καθαριότητας στο Μαραθόκαμπο σε αναμονή των πρώτων επισκεπτών.

«Ξεκινήσαμε τις καθαριότητες, έχουμε κόψει χόρτα, έχουμε βάψει με ασβέστη όλα τα σημεία, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε έστω και αυτούς τους λίγους τουρίστες.

Εμείς όμως δεν στοχεύουμε στους ξένους τουρίστες, η περιοχή μας στοχεύει και στον Σαμιώτη και από άλλα σημεία, οι οποίοι έρχονται πολλές φορές τριήμερα, διήμερα και κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή μας, διότι η περιοχή του Μαραθοκάμπου είναι μια εναλλακτική λύση για κάποιον ο οποίος δεν θέλει να ταξιδέψει ή θέλει να κάνει τις διακοπές του.

Ξενοδοχεία υπάρχουν, δεν θα ανοίξουν φυσικά όλα, αλλά υπάρχουν κάποια που θα εξυπηρετήσουν τον τουρίστα και γενικά προσπαθήσαμε να είμαστε έτοιμοι για να τους υποδεχτούμε».  

Σε αναμονή για το προσωπικό κοινωφελούς εργασίας καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα και τα χωριά έχουν μείνει πίσω από θέμα παρεμβάσεων και εργασιών, οπότε θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την συμπλήρωση ατόμων στο προσωπικό. Δόθηκε λύση στην αγροτική οδοποιία με τετράμηνη σύμβαση χειριστή γκρέιντερ, οπότε ξεκίνησε η επέμβαση στα αγροτικά δίκτυα και για θέμα πυρασφάλειας.

Οι επαγγελματίες της περιοχής αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως σε όλο το νησί, η κατάσταση είναι δραματική και είναι δύσκολο να βλέπει κανείς κλειστές επιχειρήσεις μέσα στο καλοκαίρι.

«Δυστυχώς ο Μαραθόκαμπος και το Πυθαγόρειο έχουν εξαρτηθεί 100% από τον τουρισμό, όπως και το Κοκκάρι και αν δεν υπάρχει τουρισμός δεν δουλεύει τίποτα».

Το πολυδύναμο ιατρείο της περιοχής έχει τεράστια προβλήματα , διότι υπήρχε παλιά η οργανική θέση που την είχε η κα Αμυγδάλου, η οποία μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου. Ένα θέμα που πρέπει να δοθεί άμεσα λύση καθώς υπάρχει πολύς κόσμος στην περιοχή, ο οποίος διπλασιάζεται το καλοκαίρι.

Armodios Banner

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο για συντονισμό της περαιτέρω δράσεως.

Περισσότερα »