Δημήτρης Βολακάκης (Αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου): Το πρόβλημα του μεταναστευτικού αγγίζει όλες τις πλευρές του νησιού

Δημήτρης Βολακάκης (Αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου): Το πρόβλημα του μεταναστευτικού αγγίζει όλες τις πλευρές του νησιού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου, κ. Δημήτρης Βολακάκης.

Η καθημερινότητα στο νησί αλλά και το πρόβλημα του μεταναστευτικού, αγγίζουν όλες τις πλευρές του νησιού, «ζούμε στο νησί και κάτω στο Μαραθόκαμπο από την βαριά βιομηχανία του τουρισμού ο οποίος ταλανίζεται με το μεταναστευτικό. Έχουμε και εμείς αρνητικά αποτελέσματα όσον αφορά τον τουρισμό. Ειδικά αυτή την περίοδο, όσους επαγγελματίες και αν ρωτήσουμε και στην περιοχή μας και σε άλλα σημεία του νησιού, μαθαίνουμε ότι δεν πάνε αρκετά καλά τα πράγματα όσον αφορά τον τουρισμό.

Είναι ένα θέμα το οποίο αγγίζει όλο το νησί, έχει πρόβλημα όλο το νησί και στεκόμαστε στο πλευρό της Περιφέρειας, του Δημάρχου της Ανατολικής Σάμου και θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλη τη Σάμο. Βασικά μπορεί να είναι δύο δήμοι στη Σάμο, αλλά η πρωτεύουσα του νησιού μας είναι το Βαθύ και θα πρέπει να είναι ο καθρέφτης του νησιού. Γι αυτό θέλουμε το καλύτερο.

Από εκεί και πέρα λόγω του ότι δεν έχουμε το θέμα καθημερινά, έχουμε την ευχέρεια να κάνουμε κάποια πράγματα με πιο ήσυχο το κεφάλι μας, χωρίς να έχουμε προβλήματα. Έχουμε προχωρήσει στην οργάνωση της καθημερινότητας, διότι και εμείς συναντήσαμε προβλήματα».

Η οργάνωση ενός νέου δήμου είναι πάρα πολύ δύσκολο και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου και όλους τους εμπλεκόμενους για την ενίσχυση και βελτίωση υπηρεσιών και παροχών προς τους δημότες. Το προσωπικό επαρκεί και γίνονται και κάποιες δουλειές ενώ όπως είπε ο κ. Βολακάκης, υπάρχει και καλή συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Αυτή την περίοδο η περιοχή του Μαραθοκάμπου εξυπηρετείται από το Κέντρο Υγείας με την γιατρό να επισκέπτεται καθημερινά την περιοχή.

Τα έργα που πρέπει να γίνουν άμεσα, σύμφωνα με τον κ. Βολακάκη, είναι το ΣΟΑΠ Μαραθοκάμπου, ο βιολογικός Μαραθοκάμπου, τα λιμάνια, το τουριστικό καταφύγιο στον Όρμο και το αλιευτικό καταφύγιο στη ίδια περιοχή, η Σπηλιά του Πυθαγόρα.  

00Nefeli00

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »