Δημήτρης Βογιατζής: «Το μεταναστευτικό είναι ένα πανσαμιακό πρόβλημα και πρέπει ενωμένοι και με αλληλεγγύη να το αντιμετωπίσουμε»

Δημήτρης Βογιατζής: «Το μεταναστευτικό είναι ένα πανσαμιακό πρόβλημα και πρέπει ενωμένοι και με αλληλεγγύη να το αντιμετωπίσουμε»

Κοινή σύσκεψη με θέμα τις επιπτώσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα της  πρωτεύουσας και στην ζωή των κατοίκων, πραγματοποίησαν την Δευτέρα το βράδυ (21/10), στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου, τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος, με πρωτοβουλία των προέδρων τους, Δημήτρη Βογιατζή και Σταμάτη Σεϊρλή.

Την συζήτηση άνοιξε ο κ. Δημήτρης Βογιατζής, περιγράφοντας την καθημερινότητα της πρωτεύουσας και την επιβάρυνση που δέχεται από τις χιλιάδες των ανθρώπων που ζουν – όπως ζουν – στο ΚΥΤ και πέριξ αυτού.

Τις επιπτώσεις στην κοινότητα Βαθέος περιέγραψε ο πρόεδρος κ. Σταμάτης Σεϊρλής, από την διαμονή πολλών προσφύγων και μεταναστών σε σπίτια του παραδοσιακού οικισμού, τις κλοπές που σημειώνονται και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών. Ζήτησαν και οι δύο να ενισχυθούν και να πληθύνουν οι πεζές περιπολίες αστυνομικών.

Οι δύο πρόεδροι ζήτησαν από τον παριστάμενο Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ν’ αποκτήσουν γραμματειακή υποστήριξη, ώστε να προωθούν τις αποφάσεις και τις επισημάνσεις τους προς τις υπηρεσίες του δήμου και προς το δημοτικό συμβούλιο.

Για το κύριο θέμα έλαβαν τον λόγο και αρκετοί τοπικοί σύμβουλοι, ενώ ο Δήμαρχος στην παρέμβασή του, αφού συνεχάρη για την πρωτοβουλία του δύο προέδρους, εκτός από το αγωνιστικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό, αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τις δύο κοινότητες.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη κοινή σύσκεψη στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτριος Βογιατζής.

«Κάναμε μια κοινή συνεδρίαση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βαθέος, έτσι ώστε να συζητήσουμε από κοινού τα προβλήματα που δημιουργούνται στις δύο κοινότητες. Ουσιαστικά οι δύο κοινότητες δεν έχουν όρια, τα σύνορα είναι κοινά, επομένως θεωρούμε ότι και τα προβλήματα είναι κοινά. Αποφασίσαμε λοιπόν αυτή τη συνάντηση για να λειτουργήσουμε από κοινού, σαν μια κοινότητα το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τα προβλήματα που δημιουργούνται στις κοινότητές μας».

Η ανησυχία υπάρχει και στους δύο προέδρους καθώς από το 2015 οι δύο κοινότητες σηκώνουν όλο το πρόβλημα του μεταναστευτικού.

«Επισημάναμε όλοι ότι οι δομές της πόλης δεν είχαν την επάρκεια για να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος του μεταναστευτικού. Δομές όπως το νοσοκομείο, το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθαριότητα, ακόμα και οι παιδικές χαρές, οι τράπεζες, τα ATM, όλα αυτά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη μας με την έλευση όλου αυτού του επιπλέον πληθυσμού που τον τελευταίο καιρό έχουμε δεχτεί στα όρια των κοινοτήτων μας.

Εμείς σαν κοινότητες πήραμε κάποιες αποφάσεις και ζητάμε διάφορα πράγματα ως κοινότητες και βοήθεια ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα».  

Η προβολή που έχει γίνει για το θέμα και τα προβλήματα που έχει το νησί, θα μπορούσε να λειτουργήσει μπούμερανγκ και να υπάρξουν θέματα στον τουρισμό.

«Για αυτό και εμείς ανησυχούμε, πάρα πολύ, στο τι επιπτώσεις θα έχει όλο αυτό στον τουρισμό. Όπως ξέρετε το νησί μας είναι ένα τουριστικό νησί, από τις κύριες πηγές εσόδου είναι ο τουρισμός. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες δυσάρεστων γεγονότων που έχουν παίξει παντού, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Είμαστε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα, άμεσα απεγκλωβισμός και όλες οι ενέργειες που προωθεί η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της πόλης της Σάμου και του νησιού».

Το πρόβλημα είναι κοινό, είναι Πανσαμιακό και όπως τόνισε ο κ. Βογιατζής και έτσι πρέπει ενωμένοι και με αλληλεγγύη να το αντιμετωπίσουμε.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »