Δημήτρης Βογιατζής: «Ο κόσμος έχει πια κουραστεί, βιώνει μια κατάσταση από το 2015 που αυξάνεται κατά το χειρότερο, ο κόσμος θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα»

Δημήτρης Βογιατζής: «Ο κόσμος έχει πια κουραστεί, βιώνει μια κατάσταση από το 2015 που αυξάνεται κατά το χειρότερο, ο κόσμος θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων πραγματοποίησε συνάντηση με το Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, με στόχο να συζητηθούν τα προβλήματα της πόλης.

Τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την άνοδο των μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη από το 2015, τονίζοντας ότι τις συνέπειες και το βάρος καλείται να αντιμετωπίσει αποκλειστικά η πρωτεύουσα του Νομού.

Όπως ενημερώθηκε το συμβούλιο, ο κ. Στεφανάδης είχε επικοινωνία μετά από δική του πρωτοβουλία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού όπως επίσης και για την επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για να βρεθούν λύσεις για τις δομές υγείας του νησιού.

«Ο κόσμος έχει πια κουραστεί, βιώνει μια κατάσταση από το 2015 που αυξάνεται κατά το χειρότερο, ο κόσμος θέλει να δει άμεσα αποτελέσματα. Πρέπει η κυβέρνηση να κινηθεί πάνω σε αυτό το συγκεκριμένο πλάνο, να δει και να φροντίσει να έχουμε αποτελέσματα γρήγορα και άμεσα. Η κατάσταση γύρω από το ΚΥΤ είναι τραγική και γι αυτούς τους ανθρώπους που μένουν σε παραπήγματα, σε σκηνές. Αυτό το πράγμα είναι ντροπή για όλη την Ευρώπη, πρέπει και αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν, να πάνε σε δομές να ζήσουν πιο ανθρώπινα. Η πόλη από την μεριά της έχει επωμιστεί όλο αυτό το πρόβλημα».

Υπήρξε συζήτηση για τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη όπως ο βιολογικός, το χωροταξικό, θέματα παιδείας όπως η έλλειψη κτιριακών δομών σχολικών μονάδων, υγείας ειδικά για την υποστελέχωση του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Σάμου καθώς και προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης με προώθηση του master plan έτσι ώστε να αποτελεί ο κόλπος Βαθέος ελκυστικό προορισμό για κρουαζιερόπλοια και σκάφη αναψυχής.

Για την παράλληλη λειτουργία παλιού και νέου ΚΥΤ, που ίσως χρειαστεί να υπάρχει για κάποιο χρονικό διάστημα ο κ. Βογιατζής είπε «Δυστυχώς το άκουσα και αυτό και αν μείνουν δύο ΚΥΤ στη Σάμο, θα έχουμε αποτύχει πλήρως».

Μαζική θα πρέπει να είναι η αντίδραση του κόσμου στο ενδεχόμενο ύπαρξης δύο ΚΥΤ στη Σάμο, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση, τόνισε ο κ. Βογιατζής.

Το συμβούλιο της κοινότητας Σαμίων, έχει προγραμματίσει μια σειρά συναντήσεων με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας, την ανάπτυξη και την ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας της πόλης μας.

Για τα θέματα της καθαριότητας υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να γίνεται άμεση παρέμβαση όπου δημιουργείται πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βογιατζής, χρειάζεται συνεργασία από όλους και προσπάθεια από όλο τον κόσμο ώστε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες καταστάσεις.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση – πρόσκληση για διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Νέες ώρες και ημέρες για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 142/03-08-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανακοινώνεται ότι για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, καθιερώνεται η ημέρα Παρασκευή

Περισσότερα »