Δημήτρης Βογιατζής: «Η πόλη της Σάμου χρειάζεται βοήθεια και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και από την πολιτεία, λόγω του ΚΥΤ»

Δημήτρης Βογιατζής: «Η πόλη της Σάμου χρειάζεται βοήθεια και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και από την πολιτεία, λόγω του ΚΥΤ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Την παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των μεταναστών/προσφύγων που διαμένουν στο ΚΥΤ ζήτησε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής.

«Αυτό το μέτρο έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα, υπάρχει τις βραδινές ώρες, ειδικά μετά τις 7 μ.μ. που ισχύει και ο περιορισμός της μετακίνησης, η πόλη είναι λίγο πιο ανθρώπινη από ότι ήταν πριν. Μπορεί ο κόσμος να κυκλοφορήσει ελεύθερα, υπάρχει σχετική ασφάλεια τις βραδινές ώρες και εμείς ως κοινότητα Σαμίων αναλογιζόμενοι και το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει αυτή η πόλη εδώ και 5 χρόνια με την δημιουργία του κέντρου πάνω στην πόλη ακριβώς, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να στείλουμε και από την μεριά μας μια επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς, ούτως ώστε να ζητήσουμε παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Βέβαια δεν ζητάμε μόνο αυτό με την επιστολή, ζητάμε επιπλέον να γίνει αποσυμφόρηση του κέντρου, ένα αίτημα το οποίο είναι πάγιο και θεωρώ είναι και πολύ δίκαιο. Δεν μπορεί να υπάρχουν 7.000 και πλέον μετανάστες πάνω από την πόλη μας και σε συνθήκες διαβίωσης απαράδεκτες.

Ζητάμε την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, όπως και την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου μας, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση όσο αφορά την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης αλλά και ως προς τις παροχές υγείας.

Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι δίκαια αιτήματα, τα ζητάμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και επιπλέον θα θέλαμε ο δρόμος ο περιφερειακός να μην ξανακλείσει, γιατί έκλεισε για κάποιο διάστημα για την ασφάλεια και των πολιτών και των διαμενόντων στο ΚΥΤ, αλλά θεωρώ ότι δημιουργεί προβλήματα και δυσκολεύει την προσέλευση των κατοίκων της πόλης οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν διπλάσιες και τριπλάσιες αποστάσεις, ειδικά οι κάτοικοι της Βλαμαρής έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ από αυτό το μέτρο.

Είναι κάποια αιτήματα που σκοπός είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Αυτή η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και πρέπει σιγά σιγά ν’ αρχίζει να ζει κανονικά».

Από την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Βογιατζή με τη νέα Δημοτική αρχή πέρασαν 9 μήνες. Στόχος να γίνονται προτάσεις προς κάθε αρμόδιο φορέα για την βελτίωση της καθημερινότητας της κοινότητας.

Ένα θέμα που ταλανίζει για χρόνια την πόλη είναι ο βιολογικός και ευελπιστεί πως θα λυθεί το θέμα ώστε να αξιοποιηθεί και να αναπτυχθεί η πόλη όπως της αρμόζει.

Η πόλη της Σάμου χρειάζεται βοήθεια και θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση και από την πολιτεία, λόγω και του ΚΥΤ που υπάρχει, που έχει υποβαθμίσει την πόλη.

Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν και τα γραφεία της κοινότητας Σαμίων στην διάθεση του πολίτη.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »