Δημήτρης Βογιατζής: «Αν και το μεταναστευτικό είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να λυθούν και άλλα πράγματα της καθημερινότητας»

Δημήτρης Βογιατζής: «Αν και το μεταναστευτικό είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να λυθούν και άλλα πράγματα της καθημερινότητας»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι μετανάστες φτάνουν πλέον τα 8.000 άτομα.

«Δυστυχώς η πόλη μας, από το 2015 δέχεται το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος. Έχει δημιουργηθεί μια καινούργια πόλη ακριβώς πάνω από την πόλη μας, όλη αυτή η δομή που ήταν για 700 άτομα, αριθμεί πάνω από 7-8.000 και στα 100μ. από εκεί υπάρχει δημοτικό σχολείο, υπάρχει νηπιαγωγείο, ουσιαστικά είναι μέσα στην πόλη.

Όλο αυτό δημιουργεί καθημερινά προβλήματα, υπάρχουν καθημερινά προβλήματα παραβατικότητας».

Για την κλοπή σε κατάστημα της παραλιακής, δεν στοχοποιείται κανείς, μέχρι να γίνει η σύλληψη του δράστη, καταγράφεται όμως ως γεγονός γιατί δεν είναι η μοναδική διάρρηξη που γίνεται στην πόλη, υπάρχουν συχνά γεγονότα τα οποία δημιουργούν ανησυχία στους κατοίκους.

«Οι κάτοικοι δεν αισθάνονται ασφαλείς, αυτό είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ζητήσει και το ζητάμε καθημερινά από την κεντρική εξουσία ενίσχυση των δυνάμεων στην πόλη της Σάμου. Και του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας ώστε να υπάρχουν περισσότερες περιπολίες, περιπολίες με μηχανοκίνητα μέσα για να νιώσει ο πολίτης ασφαλής σε αυτή την πόλη που ζει. Είναι ένα αίσθημα που τον τελευταίο καιρό, την ασφάλεια , ο πολίτης το έχει χάσει».  

Για την διαμαρτυρία της Τετάρτης (11/12) , θεωρεί ο κ. Βογιατζής, πως ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό, ενώ θα πρέπει να γίνουν πιο δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις και μάλιστα κλιμακούμενες.

Για τις γιορτές, «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, αν και αυτό το πρόβλημα μας έχει καταβάλλει αλλά η ζωή συνεχίζεται , πρέπει να νιώσουμε λίγο το Χριστουγεννιάτικο κλίμα, να αλλάξει λίγο και η διάθεση των κατοίκων, να ομορφύνει λίγο η πόλη».

Αν και το μεταναστευτικό είναι το βασικό πρόβλημα, πρέπει να λυθούν και άλλα πράγματα της καθημερινότητας.

kouzina logo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα