Δημήτρης Βίτσας: Προσπαθούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και στη Μόρια και στη Σάμο. Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Ασύλου Ανδρέας Γκουγκουλής

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, Stephan Mayer. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο της συνεργασίας ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, τόσο ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν τη Δομή Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Σχιστό Αττικής, όπου περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους και εγκαταστάσεις, ενώ συνομίλησαν με τη διοίκηση και τους φιλοξενούμενους.

Ο ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσας σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ανέφερε τα εξής:

00VitsasvsGerman02

«Τέτοιες επισκέψεις είναι πολύ σημαντικές. Από μία άποψη, για να διαπιστώνουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας τις προσπάθειες που καταβάλλουμε. Ο κ. Mayer έχει έρθει αρκετές φορές στην Ελλάδα και τόνισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί. Αυτό όμως δεν μας βγάζει από το καθήκον να προσπαθούμε κάθε μέρα όλο και περισσότερο και στη Μόρια και στη Σάμο και στα άλλα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα. Όμως υπάρχει ένα άλλο κομμάτι που είναι και το πιο σημαντικό: το γεγονός ότι συζητήσαμε πάρα πολύ για τη συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και ανάμεσα στις δύο χώρες. Τον περασμένο Αύγουστο υπέγραψα με τον Γερμανό ΥΠΕΣ Seehofer τη Διοικητική Διευθέτηση, με βάση την οποία έως τώρα πάνω από 1200 άτομα έχουν επανενωθεί στη Γερμανία με τις οικογένειές τους και επτά άτομα έχουν επιστραφεί από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι να προχωρήσει ο κανονισμός «Δουβλίνο IV» και να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, ώστε να υπάρξει μια συνευθύνη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μοιραστεί το βάρος που αντικειμενικά φέρνει η ανθρωπιστική διαχείριση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.»

00VitsasvsGerman03

 

Ν’ αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την παραίτησή του υπέβαλε με έγγραφο στις 17/12 ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσίας Ασύλου κ. Ανδρέας Γκουγκουλής και η οποία έγινε αμέσως αποδεκτή. Αναλυτικά αναφέρεται:

«Την από 17.1.2019 επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Γκουγκουλή. Κάνουμε αποδεκτή, από 17.1.2019, την παραίτηση του Ανδρέα Γκουγκουλή του Γεωργίου (ΑΔΤ: Χ601643), από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με βαθμό 1ο της κατηγορίας Ειδικών Θέσεων. (Αρ. βεβαίωσης διαγραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου: 2611140721/21.01.2019) Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα