Δημήτρης Βίτσας: Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για τη Σάμο, εκεί εστιάζουμε

Σε συνέντευξή του στoν ρ/σ Alpha 989, στην εκπομπή του Δήμου Βερύκιου και του Σπύρου Λάμπρου, ο ΥΜΕΠΟ Δ. Βίτσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα ακόλουθα:

Σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ανέφερε ότι είμαστε πολύ καλύτερα σε σχέση με το καλοκαίρι. Στα νησιά, αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκονταν περίπου 20.000 άνθρωποι, ενώ αυτή τη στιγμή είναι περίπου 11.500. Έχουμε στήσει ένα σύστημα που είναι αποδοτικό, όχι όμως στη Σάμο, δυστυχώς. Λαμβάνουμε ειδικά μέτρα για τη Σάμο, εκεί εστιάζουμε. Στη Μόρια σήμερα βρίσκονται 4.700 άνθρωποι και τα άλλα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης βρίσκονται στο όριο ή και κάτω από το όριο της χωρητικότητάς τους. Στα 28 Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα τα πράγματα είναι καλά. Επίσης, συνολικά περίπου 32.000 άνθρωποι διαμένουν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια, νιώθουμε ότι κάθε μέρα πρέπει να κάνουμε και κάτι περισσότερο.

Σχετικά με τη στάση της Τουρκίας στο ζήτημα, ο Δ. Βίτσας σημείωσε ότι εξακολουθούν να έρχονται άνθρωποι από την Τουρκία, όχι όμως με τους ρυθμούς που έρχονταν πέρσι. Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τις τουρκικές αρχές. Ανέφερε, ακόμη, ότι έχει ανοίξει ένας νέος δρόμος, ιδιαίτερα για Αφγανούς μετανάστες ή πρόσφυγες από τα παράλια ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία, κάτω από το δέλτα του Έβρου. Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με την τουρκική ακτοφυλακή, ώστε να ληφθούν μέτρα.

Σε σχέση με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ο Υπουργός ανέφερε ότι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε μια επιτυχής συνεργασία για περίπου τέσσερα χρόνια. Ο στόχος ήταν να βγει η Ελλάδα από τη μνημονιακή περίοδο και να χτυπηθεί η διαφθορά που είχε επικρατήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν γίναμε εμείς ΑΝΕΛ, οι ΑΝΕΛ δεν έγιναν ΣΥΡΙΖΑ, είχαμε σοβαρές διαφορές σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και σε ζητήματα δικαιωμάτων. Αυτό είναι μια αλήθεια. Φτάσαμε σε ένα σημείο ταυτοτικής διαφοράς. Άρα, ολοκληρώθηκε με επιλογή του Πάνου Καμμένου αυτή η συνεργασία. Η κρίση στην Ελλάδα δημιούργησε μια νέα διπολικότητα ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά, συντήρηση και πρόοδο.

Στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα έχουν μεγάλη σημασία οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα μέτωπο. Να σταματήσουν την ακροδεξιά πλεύση των κοινωνιών και να την αντιστρέψουν για να επανέλθουμε σε μια λογική ότι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ελευθερία, περισσότερη δημοκρατία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η ασφάλεια, όπως εντάσσεται και η αλληλεγγύη. Όταν αυτό δεν γίνεται από τις πολιτικές δυνάμεις, τότε γίνεται από τις κοινωνικές δυνάμεις. Δηλαδή, οι κοινωνικές δυνάμεις επιλέγουν τους πολιτικούς φορείς που θα υποστηρίξουν.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Δ. Βίτσας σημείωσε πως πιστεύει ότι η κύρωσή της θα ξεπεράσει τις 151 ψήφους στη Βουλή. Δυστυχώς, αυτό που συζητάμε αυτές τις μέρες είναι η διαπάλη για την κυβερνητική εξουσία, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, πρόσθεσε ο Υπουργός. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία δεν ψάχνει την ουσία του πράγματος, αλλά ψάχνει να βρει έναν τρόπο για να αντιπαρατεθεί με την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση και η Βουλή που εκπροσωπούν την κοινωνία και το κράτος θα πρέπει να πάρουν τις ιστορικές, πολιτικές τους αποφάσεις, κατέληξε ο ΥΜΕΠΟ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »