Δημήτρης Βαλής: Θέλουμε να γνωρίζουμε τι θέση θα πάρουν οι υποψήφιοι βουλευτές στο θέμα του νέου Κ.Υ.Τ και τι πρέπει να γίνει

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο νεοεκλεγέντας τοπικός σύμβουλος Μυτιληνιών, κ. Δημήτρης Βαλής.

Πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση στους Μυτιληνιούς για το φλέγον θέμα της δημιουργίας Κ.Υ.Τ. στην περιοχή ’’ΖΕΡΒΟΥ’’, μεταξύ συλλόγων και φορέων. Η απόφαση από πέρυσι είναι αρνητική ως προς την δημιουργία Hot Spot στην περιοχή, πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις ως προς το θέμα ενώ υπάρχει η πρόθεση σύγκλισης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, ώστε να μάθουν και οι ίδιοι τι αποφάσεις έχει πάρει ο δήμος σε αυτό το θέμα.

Όπως είπε ο κ. Βαλής, «… κυκλοφορούν κάποιες φήμες χωρίς να έχουμε στα χέρια μας κάτι χειροπιαστό. Αν ο Δήμος δέχτηκε, δεν δέχτηκε, η Περιφέρεια δέχτηκε, δεν δέχτηκε, τι αποφάσεις έχουν παρθεί. Θέλουμε να ξέρουμε και είπαμε να καλέσουμε ένα έκτακτο Δ.Σ και από ότι πληροφορήθηκα σήμερα από τον πρόεδρο θα γίνει για το θέμα αυτό και στη συνέχεια θα καλέσουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγησαν, είτε ήταν υποψήφιοι από όλη την Ανατολική Σάμο και τους υποψηφίους για τις εθνικές εκλογές από όλα τα κόμματα…».

Όπως είπε ο κ. Βαλής, θέλουν να γνωρίζουν τι θέση θα πάρουν οι υποψήφιοι βουλευτές στο θέμα του νέου Κ.Υ.Τ και τι πρέπει να γίνει. Έχουν έρθει σε επαφή και με νομικούς συμβούλους, για να τους κατατοπίσουν σε ποια κατεύθυνση να κινηθούν καθώς μόνο με συλλαλητήρια δεν γίνεται κάτι και θα κινηθούν νομικά ώστε να μπορέσουν να προσβάλλουν όλη αυτή την διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες βάση του σχεδίου που έχουν για την υλοποίηση του έργου , όπως είναι το θέμα του αποχετευτικού, υπάρχουν πολλά σημεία που δεν έχουν διαφάνεια».

Σκοπός, τόνισε ο κ. Βαλής, να απομακρυνθεί ή να αλλάξουν τα πράγματα, ενώ θα είναι σε εγρήγορση μέχρι τις εκλογές. Ήδη κάποιες νομικές κινήσεις που γίνονται, έφεραν στο φως την έλλειψη έγγραφης υπουργικής απόφασης για την μετεγκατάσταση στο συγκεκριμένο χώρο, ένα θέμα που όπως είπε ο κ. Βαλής το ψάχνουν εδώ και 2 μήνες.

«Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση θα αλλάξει και θα έχουμε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, έτσι θέλω να πιστεύω, γι αυτό και εμείς θα καλέσουμε όλους τους υποψηφίους που θα εμπλακούν στην εκλογική αναμέτρηση, από όλα τα κόμματα να πάρουν θέση πάνω σε αυτό».

Η πρόταση που έχουν οι φορείς των Μυτιληνιών είναι να παραμείνει στα 600 άτομα που ήταν στην αρχή το ΚΥΤ και να φεύγουν άμεσα μετά την ταυτοποίηση. Όπως λειτουργούσε στην αρχή ήταν αρκετό για το νησί, ενώ τώρα, σύμφωνα με τα σχέδια, όπως είπε ο κ. Βαλής, είναι μια μικρή πόλη.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »