Δημήτρης Βαλής: Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο εργολάβος το έργο της ύδρευσης Μυτιληνιών, ξεκίνησε με λάθος τρόπο. Μεγάλες κακοτεχνίες

Δημήτρης Βαλής: Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο εργολάβος το έργο της ύδρευσης Μυτιληνιών, ξεκίνησε με λάθος τρόπο. Μεγάλες κακοτεχνίες

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Βαλής, μέλος του τοπικού συμβουλίου κοινότητας Μυτιληνιών.

Με επιστολή του ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, εξέφρασε την αγωνία των κατοίκων της κοινότητας σχετικά με την ποιότητα του νερού, τη συχνή διακοπή της υδροδότησης και ζήτησε και την άμεση διόρθωση των κακοτεχνιών που άφησε ο εργολάβος του έργου.

«Το πρόβλημα με το νερό αυτή την στιγμή είναι ως εξής: έχουμε 2 γεωτρήσεις και ένα πηγάδι που από αυτό περιμένουμε το νερό για να γεμίσει η δεξαμενή και για να έχει το χωριό νερό.

Πριν δύο χρόνια ξεκίνησε ένας εργολάβος το έργο που είχε αναλάβει, με αντικατάσταση όλου του παλιού δικτύου του χωριού με καινούργιο δίκτυο. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο εργολάβος αυτός, ξεκίνησε με λάθος τρόπο και το παράτησε στη μέση και έχει γίνει το χωριό μας ένα μπάχαλο».

Όταν άρχισαν να εντοπίζονται τα προβλήματα, το τότε κοινοτικό συμβούλιο είχε στείλει έγγραφα στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σάμου, να έρθουν και να αναλάβουν την επίβλεψη του έργου. Σύμφωνα με τον κ. Βαλή από την τεχνική υπηρεσία εμφανίστηκαν ελάχιστες φορές κατά την διάρκεια του έργου. Η κακοτεχνία ξεκίνησε με το λανθασμένο σπάσιμο του μπετόν και τους λάθους χειρισμούς που έγιναν, λάθος σωλήνες, με λάθος πλέγματα. Στους δρόμους παραμένουν μπάζα και υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες, με αποτέλεσμα να συμβαίνουν μικροατυχήματα.

Για την ύπαρξη αρσενικού στο δίκτυο υδροδότησης, «το νερό που βγαίνει από τις δύο γεωτρήσεις που έχει το αρσενικό, περνά από τα φίλτρα που έχει η δεξαμενή και βγάζουν μια συγκεκριμένη ποσότητα. Δεν μπορούμε να φιλτράρουμε όλο το νερό της γεώτρησης επιτόπου, όπως μπαίνει και να βγαίνει στη δεξαμενή».

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κόβετε το νερό για το γέμισμα της δεξαμενής καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν ξένα υλικά στο νερό, ενώ οι μετρήσεις του Δήμου δείχνουν πως όλα βρίσκονται κάτω του ορίου.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: Οτιδήποτε συμβαίνει σήμερα εντός του ΚΥΤ Σάμου αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων φέρει το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Βασίλης Πανουράκης: «Λόγω της έκτακτης ανάγκης πρέπει προχωρήσουν τα έργα στο νησί. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούν να περιμένουν»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Αίτημα Ελλάδος προς ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Περισσότερα »