Δημήτρης Βαλής: «Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι δυστυχώς τα συμφέροντα, οι θέσεις και το χρήμα, κυβερνάνε τα πάντα. Δυστυχώς»

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, o κ. Δημήτρης Βαλής, μέλος του τοπικού συμβουλίου Κοινότητας Μυτιληνιών.

Περίπου στις 07:15 το πρωί της Παρασκευής (20/09) κάτοικοι των Μυτιληνιών, αλλά και από άλλες περιοχές του νησιού (ελάχιστοι), πραγματοποίησαν ειρηνική διαμαρτυρία στην περιοχή «Ζερβού» (σφαγεία ΚΝΙΤΗ), όπου εκεί εδώ και μερικές μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης και κατασκευής του νέου ΚΥΤ Σάμου.

Η θέση των κατοίκων σαφέστατη από την πρώτη στιγμή, ότι δεν επιθυμούν την δημιουργία ενός νέου Κ.Υ.Τ.

Προβληματισμό προκαλεί η κατάσταση στην πόλη της Σάμου, «και αυτό είναι το πιο λυπηρό που μπορούμε να έχουμε για μία πρωτεύουσα και για έναν νομό που είναι η Σάμος. Εμείς και με τις δηλώσεις που είχε κάνει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν συζητάμε πλέον για το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέραμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ότι του ερχόταν στο κεφάλι δεν λογάριαζε τίποτα, έκανε του κεφαλιού του και για αυτό και έχασε τις εκλογές. Έτσι πιστεύω, όπως ήταν και το θέμα το Μακεδονικό».

Είναι αδύνατον αυτό που συμβαίνει ως προς την αναλογία κατοίκων-μεταναστών\προσφύγων που ξεπερνούν τις 7.000-8.000.

«Δεν βλέπουμε αυτό που είχε πει η κυβέρνηση ότι θα γίνεται γρήγορα ταυτοποίηση, απέλαση γι’ αυτούς που είναι παράτυποι, δεν έχει κάνει τίποτα από όλα αυτά, δύο μήνες τώρα που είναι στα πράγματα, δεν είδαμε το παραμικρό να κάνει, ούτε για γρήγορη καταγραφή των στοιχείων, ούτε να φεύγουν από το νησί προς την ενδοχώρα».

Από τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τον κ. Βαλή, είναι η διαφύλαξη των συνόρων, αυτό είναι το βασικό και αυτό πρέπει να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα, ενώ η νέα κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει άμεση προτεραιότητα στο θέμα του μεταναστευτικού.

«Αν φτιαχτεί το νέο ΚΥΤ, κάθε μέρα θα περνούν χιλιάδες στη Σάμο. Έτσι θα έχουμε μία εικόνα ότι υπάρχει ένα κέντρο για 1.200 άτομα, που λένε, αλλά θα είναι για 10.000 και 12.000 άτομα αυτό είναι το πρόβλημά μας.

Το θέμα είναι ότι θα καταστραφεί η ανατολική Σάμος, ο δήμος Ανατολικής Σάμου που έχει καταστραφεί ήδη το Βαθύ, θέλουν να μεταφέρουν και το πρόβλημα στη γύρω περιοχή».

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την σωστή λειτουργία του νέου ΚΥΤ, καθώς στους Μυτιληνιούς δεν υπάρχει αστυνόμευση, οπότε σε ένα χωριό με 2.000 κατοίκους μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, ενώ το πρώην στρατόπεδο ’’ΜΟΣΧΟΝΑ’’ άνετα μπορεί να γίνει άντρο των μεταναστών-προσφύγων.

«Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι δυστυχώς τα συμφέροντα, οι θέσεις και το χρήμα κυβερνάνε τα πάντα δυστυχώς».

Όπως τόνισε ο κ. Βαλής, έχει περάσει στον κόσμο η προπαγάνδα ότι θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ, πράγμα που δεν ισχύει, γιατί δεν υπάρχει καμία υπόσχεση από κανέναν και κανείς πολιτικός δεν έχει υπογράψει ένα χαρτί υπεύθυνα ότι με την έναρξη του νέου ΚΥΤ θα κλείσει το υπάρχον στην πόλη της Σάμου.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »