Δημήτρης Ταμπαχανιώτης: Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στις τάξεις της Γ΄Λυκείου

Δημήτρης Ταμπαχανιώτης: Μεγάλα τα ποσοστά συμμετοχής των μαθητών στις τάξεις της Γ΄Λυκείου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Ταμπαχανιώτης, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

«Ανοίξανε τα τμήματα της Γ’ Λυκείου και στο νησί της Σάμου, μεσοσταθμικά, 80% ήταν οι μαθητές που παρουσιάστηκαν στο σχολείο. Στην Ικαρία- Φούρνοι 91% περίπου. Το ΓΕΛ Σάμου είχε 77% παρουσία, το ΓΕΛ Καρλοβάσου 80% , το ΕΠΑΛ Σάμου 87% , το ΕΠΑΛ Καρλοβάσου 61% και από τον Εύδηλο 91%, οι Ράχες 73%, ο Αγ. Κήρυκος 87%, το ΕΠΑΛ Ευδήλου και των Φούρνων 100%».

Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι αίθουσες για την κάλυψη των αναγκών, ενώ τα παιδιά μοιράστηκαν τις ημέρες εναλλάξ.

«Υπήρχαν απολυμαντικά από πλευράς Δήμου και από πλευράς Υπουργείου. Η κάθε αίθουσα έχει το δικό της απολυμαντικό, τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες. Έχουν επιστρέψει οι περισσότεροι καθηγητές που έλειπαν εκτός Σάμου».

Για τις άδειες ειδικού σκοπού, που δικαιούνται κάποιοι καθηγητές, αυτή την στιγμή ελέγχονται τα δικαιολογητικά.

Για την τροπολογία που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την μετάδοση μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο μέσα σε σχολικές τάξεις.

«Δεν είναι παιδαγωγικό αυτό το μέτρο, η σχέση μεταξύ μαθητών και καθηγητών είναι ιερή σχέση και δεν μπορεί κάποιος τρίτος να μπει μέσα και να υπεισέρχεται. Δηλαδή αυτή η αναμετάδοση του μαθήματος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και θίγει προσωπικά δεδομένα και είναι πολύ τραβηγμένη. Εγώ θα έλεγα ότι είναι αντισυνταγματική, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο θα το δούμε.

Παλαιότερα υπήρχαν σκέψεις από κάποιους διευθυντές να βάλουν κάμερες για να ελέγχουν την παραβατικότητα για κάποιες κλοπές που είχαν γίνει σε σχολικά συγκροτήματα και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν το επέτρεψε».

Όλα αυτά, όπως είπε ο κ. Ταμπαχανιώτης μας οδηγούν σε άλλες καταστάσεις. Στη δεύτερη φάση θα μπουν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιπες τάξεις λυκείου και τα γυμνάσια. Η λειτουργία τους θα είναι παρόμοια όπως και τώρα, με την διαφορά ότι θα υπάρχουν αυξημένες τάξεις και αυξημένος αριθμός μαθητών, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με τους φορείς για την έναρξη των νέων τμημάτων και όλες τις λεπτομέρειες που προκύπτουν.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »