Δημήτρης Ταμπαχανιώτης: Έχουμε αγωνία για τους καθηγητές που θα επιστρέψουν στη Σάμο, για την έναρξη των μαθημάτων. Ζητήσαμε τη γνώμη του ΕΟΔΥ

Δημήτρης Ταμπαχανιώτης: Έχουμε αγωνία για τους καθηγητές που θα επιστρέψουν στη Σάμο, για την έναρξη των μαθημάτων. Ζητήσαμε τη γνώμη του ΕΟΔΥ

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και μίλησε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Ταμπαχανιώτης, Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

Την Δευτέρα 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, κ. Διονυσίου Γεώργιο, κ. Μητσό Μιχάλη και κ. Καρρά Ευάγγελο, με το Διευθυντή της Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Ταμπαχανιώτη Δημήτρη, τον Πρόεδρο Β/μιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βογιατζή Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της νέας δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αξιώτη Ιωάννη και με τους Διευθυντές των Λυκείων, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

«Ήταν για την προετοιμασία όσο αφορά το άνοιγμα των σχολείων κυρίως για την Γ’ Λυκείου που ανοίγει στις 11 Μαΐου και ακολουθεί στις 18 Μαΐου με τα Γυμνάσια και τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου, την Α΄ και την Β΄.

Το θέμα ήταν περίπου το ποια είναι τα μέτρα που θα πάρουμε για προστασία στους μαθητές, καθηγητές και ούτω καθεξής, από πλευράς Δήμου. Όσον αφορά την καθαριότητα, πως θα κατανεμηθεί το έργο, όσο αφορά την απολύμανση, γιατί πρέπει να απολυμανθούν και οι χώροι και να αξιοποιηθούν και οι προαύλιοι χώροι . Έχουμε στείλει ένα έγγραφο και στο Υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΔΥ, σχετικά με την αγωνία που έχουμε για τους καθηγητές που έρχονται αύριο και τι πρέπει να κάνουμε με αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται από άλλες περιοχές».

Τέθηκε το ερώτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο για τους καθηγητές που θα έρθουν πίσω στο νησί, καθώς πολλοί είχαν αναχωρήσει για τους τόπους τους με την λήψη των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, ειδικά για τη Σάμο που είναι νησί χωρίς κρούσμα.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους Διευθυντές των Γυμνασίων για να παρθούν ανάλογες αποφάσεις. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα προβεί στη χορήγηση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές αίθουσες, υλικά τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους αρμόδιους Διευθυντές, ενώ αναμένονται και από το Υπουργείο Παιδείας.

00SiskepsiSxoleia01

Σήμερα στον Δήμο Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την επαναλειτουργία των Λυκείων και των Γυμνασίων και η ενημέρωση είναι η παρακάτω:

«Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου παρουσία των αρμόδιων Αντιδημάρχων, κ. Διονυσίου Γεώργιο, κ. Μητσό Μιχάλη και κ. Καρρά Ευάγγελο, με το Διευθυντή της Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Ταμπαχανιώτη Δημήτρη, τον Πρόεδρο Β/μιας Σχολικής Επιτροπής κ. Βογιατζή Κωνσταντίνο, τον Πρόεδρο της νέας δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Αξιώτη Ιωάννη και με τους Διευθυντές των Λυκείων, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πάντα σε συνάρτηση με την τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου και τις συστάσεις της Πολιτείας σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τον COVID – 19, ελήφθησαν αποφάσεις σχετικά με την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των μαθημάτων καθώς επίσης προγραμματίστηκε από το Δήμο, η άμεση απολύμανση τόσο των εσωτερικών χώρων των κτιριακών εγκαταστάσεων όσο και των προαύλιων χώρων.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Αρ. Φύλου 90 / Α/ 1.05.2020, Άρθρο 37), την αποκλειστική ευθύνη προμήθειας μέσων ατομικής υγιεινής και συλλογικής προστασίας για τις εκπαιδευτικές δομές έχει το Υπουργείο Παιδείας. Στο πλαίσιο της συνεχούς αρωγής και συνεργασίας με τις δομές, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνδράμει επικουρικά και πέραν των αρμοδιοτήτων του, στη χορήγηση αντισηπτικών και μασκών στις σχολικές αίθουσες, υλικά τα οποία έχουν ήδη παραδοθεί στους αρμόδιους Διευθυντές.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου απέστειλε σχετικό έγγραφο στα συναρμόδια Υπουργεία εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και την ανάγκη έκδοσης οδηγιών σχετικά με το φαινόμενο επιστροφής στο νησί, αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, οι οποίοι μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων, έφυγαν με προορισμό τον τόπο καταγωγής τους.

Τέλος, προγραμματίστηκε ήδη για την επόμενη εβδομάδα, ανάλογη συνάντηση με τους Διευθυντές των Γυμνασίων του Δήμου Ανατολικής Σάμου». 

BannerKnitis 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »
5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

5ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Σάμου

Σήμερα 22-10-2020 πραγματοποιήθηκε η 5ωρη στάση εργασίας και  δράσεις που είχε προκηρύξει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας

Περισσότερα »