Δημήτρης Σεβαστάκης: Το Μουσικό Σχολείο Σάμου είναι γεγονός (κόντρα σε όσους δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους…)

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης αναφέρεται στη λειτουργία του Μουσικού Σχολείου Σάμου και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει… (κόντρα σε όσους δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους….). Αναλυτικά:

Το Μουσικό Σχολείο Σάμου είναι γεγονός. Θα λειτουργήσει ήδη από αυτό τον Σεπτέμβριο (κόντρα σε όσους δεν ήθελαν για τους δικούς τους λόγους….). Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου ( Κανάρη 14 – κτίριο Γιαννουλόπουλου, 2ος όροφος) κατά το χρονικό διάστημα από 29 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρες 9.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο. Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή.

Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2018-2019 για το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου θα διενεργηθεί από την αρμόδια επιτροπή (Επιτροπή Επιλογής), η οποία θα οριστεί από τον Περιφερειακό Δ/ντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9.00 π.μ. στους χώρους του Γ.Ε.Λ. Σάμου.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες αξιολογούνται οι υποψήφιοι είναι: «Ρυθμός», «Ακουστική Ικανότητα», «Φωνητική Ικανότητα», «Διάκριση ηχοχρωμάτων» και προαιρετικά ένα μουσικό όργανο (Ευρωπαϊκό ή Παραδοσιακό) , σε επίπεδο αντίστοιχο τουλάχιστον της Κατωτέρας Σχολής.

Για την επιτυχία στη διαδικασία επιλογής ΔΕΝ απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις ή ειδική προετοιμασία, ενώ οι υποψήφιοι αξιολογούνται αποκλειστικά ως προς την ακουστική και μουσική τους αντίληψη. Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΔΕ Σάμου και στη Διευθύντρια του Μουσικού Γυμνασίου, κα Δήμητρα Τριβέλα (τηλ. 22730 21340 και 6944-144-664).

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα