Δημήτρης Σεβαστάκης: Κλείνει το ένα ΚΥΤ, ανοίγει το άλλο. Και θα είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη λύση

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Ως προς τον προβληματισμό για δημιουργία νέας «Μόριας» στη Σάμο μετά την αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα στη Βουλή, πως η Σάμος έχει «στοχοποιηθεί» από τους παράνομους διακινητές μεταναστών και προσφύγων, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και ερωτήθηκε ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη».

Σε αυτά που εντοπίζει και λέει όχι ο Υπουργός, σε αυτά που συμβαίνουν και σε αυτά που εκτιμά, όπως ανέφερε ο κ.Σεβαστάκης: «Δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις, πραγματικά δεν είδα ούτε από το διάλογο ούτε από την αντιμαχία εύκολες απαντήσεις. Για μένα το προεξάρχον είναι να φύγει κόσμος, μου υποσχέθηκαν ότι θα φύγει δεν μπορώ όμως να σας δώσω ανακοίνωση. Αλλά μου υποσχέθηκαν ότι ξεκινάει εντατικά αυτό που έγινε στη Μυτιλήνη το προηγούμενο διάστημα, θα ξεκινήσει στη Σάμο από αυτή την εβδομάδα. Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα και η αναχωροθέτηση του κέντρου.

Με τη δική μου παρέμβαση και τη δική μου επιρροή χωρίς να έχω συμμαχίες που έχουν αλλάξει, 1ον η πολλαπλότητα, πολλαπλά hot spot δεν υφίστανται ενώ εφίσταντο, υπήρχε αυτή η πολιτική προγενέστερα, 2ον η μετακίνηση από το Βαθύ είναι δική μας πολιτική και ένα μέρος της πατρότητας τη διεκδικώ, αυτή, της αλλαγής της πολιτικής άποψης και κατεύθυνσης».

Ο κ. βουλευτής έθεσε το θέμα ότι κάποιοι πλουτίζουν από τις ροές, επωφελούνται, έχουν πολιτικά οφέλη κάποιοι και ότι θα έπρεπε να αναρωτηθεί ο κόσμος, ποιος ωφελείται από τη δυσφορία;

«Δυστυχώς, έχουμε την κακή συγκυρία να έχει ενταθεί στη Σάμο το πρόβλημα. Πέρυσι το είχε η Χίος αυτό το πρόβλημα».

Ως προς το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί από το υπουργείο για την μετεγκατάσταση και την αποσυμφόρηση, όπως είπε ο βουλευτής δεν έχει λάβει κάποια επίσημη γραπτή απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Ως προς την μετεγκατάσταση αυτό που γνωρίζει και ο κ. Σεβαστάκης είναι πως θα ακολουθηθεί η γραμμή που έχει περιγράψει το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι νομικές προϋποθέσεις με τους διάφορους φορείς.

Έχουν υπάρξει πολλές μετακινήσεις όλα τα χρόνια αλλά υπερκαλύπτονται από τις εισροές και εκεί είναι το πρόβλημα. Στην Κωνσταντινούπολη ο κ. Βίτσας έκανε μια σοβαρότατη διαβούλευση με τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας. Το 50% το σταματάει η Τουρκική ακτοφυλακή, άρα όσοι έρχονται είναι το υπόλοιπο, όπως αναφέρθηκε.

«Θέλω πάρα πολύ να βοηθήσω την πόλη μου παρόλο που υπάρχει ένα μέρος, ένας μικρός κύκλος ανθρώπων που δεν θέλει την μετακίνηση , να το ξέρουμε αυτό και να το ξέρουν και οι κάτοικοι, υπάρχουν δομημένα πολιτικά και αλλά συμφέροντα που δεν θέλουν την μετακίνηση».

«Η μετακίνηση είναι μια απόφαση που έχει ήδη παρθεί και ένα κέντρο 1.200 ατόμων όχι όμως μέσα στην πόλη. Αυτό πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Για μένα η μόνη λύση είναι το κλείσιμο του υπάρχοντος Hot Spot και να δοθεί η έκταση στην κοινωνία της Σάμου. Κλείνει το ένα, ανοίγει το άλλο. Και θα είμαι απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη λύση. Δυστυχώς το βρήκα το Κέντρο, δεν το διαμόρφωσα. Δεν το έχτισα. Βρήκα το πρόβλημα».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »