Δημήτρης Σεβαστάκης: Καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή

samostoday logo big

Κατά του Grexit τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Ξυδάκη για τη δραχμή.

«Η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας -δεν είναι υποτίμηση του νομίσματος- θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανέναν μηχανισμό διαφορετικής οικονομικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν διαθέτουμε κανέναν μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών άλλου τύπου, η οικονομία μας είναι συναρτημένη και βαθιά συνδεδεμένη με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει καμία σκέψη και καμία κατεύθυνση προς επιστροφή στη δραχμή.

Ανέφερε, πάντως ότι «ο κόσμος συναισθηματικά έχει μια τεράστια αίσθηση ματαίωσης που αφορά και τον τρόπο που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρώ και τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, χωρίς σκέψη και χωρίς βάθος, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες».  

samostoday logo big

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »