Δημήτρης Σεβαστάκης: Καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για δημιουργία 2ου Hοt spot και μαχόμαστε όλοι μαζί για αποσυμφόρηση των νησιών πριν την τουριστική σεζόν

Κατά του Grexit τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Ξυδάκη για τη δραχμή.

«Η βίαιη υποτίμηση της οικονομικής σου ταυτότητας -δεν είναι υποτίμηση του νομίσματος- θα είναι καταστροφή και η χώρα, ούσα τόσα χρόνια μέσα στην ΕΕ, δεν έχει κανέναν μηχανισμό διαφορετικής οικονομικής άρθρωσης από αυτόν που συναρτάται με την ΕΕ. Τελεία και παύλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε διατροφική αυτάρκεια, δεν διαθέτουμε κανέναν μηχανισμό οργάνωσης συναλλαγματικών ισοτιμιών άλλου τύπου, η οικονομία μας είναι συναρτημένη και βαθιά συνδεδεμένη με την οικονομία της Ευρωζώνης. Τελεία», πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο κ. Δημήτρης Σεβαστάκης είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει καμία σκέψη και καμία κατεύθυνση προς επιστροφή στη δραχμή.

Ανέφερε, πάντως ότι «ο κόσμος συναισθηματικά έχει μια τεράστια αίσθηση ματαίωσης που αφορά και τον τρόπο που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρώ και τον τρόπο που χρησιμοποίησε την ενότητα της αγοράς, χωρίς σκέψη και χωρίς βάθος, έκαψε επιδοτήσεις, σπατάλησε δυνατότητες».  

samostoday logo big

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα