Δημήτρης Σεβαστάκης: Η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα και το νησί φαίνεται σα γέφυρα, για αυτό δεν είναι καλή η δημοσιοποίηση των μεταφορών, που είναι βέβαια λιγότερες από τις αναμενόμενες

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης.

Το μείζον θέμα της μετανάστευσης και το κύριο πρόβλημα, που όπως είπε ο κ. Σεβαστάκης, είναι η παραβίαση της συμφωνίας με τις ελεύσεις, είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής που έχει επενδύσει σε όλο αυτό το θέμα, νομίζοντας πως θα φέρει ισορροπίες αν γίνουν οι μετακινήσεις.

Η βάση του ΚΥΤ, θεωρείται ένας ελκυστικός τόπος καθώς βρίσκεται εντός ορίων πόλης, ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι δεν πρέπει να διακηρύττουμε ότι μετακινούνται οι πρόσφυγες-μετανάστες.

Ο γεωγραφικός περιορισμός είναι ένα δύσκολο κομμάτι, εντούτοις υπάρχει η πεποίθηση ότι αν το διακηρύξεις ανοιχτά, βάζεις σε κίνδυνο την συμφωνία.

Η Ευρώπη έχει κλείσει τα σύνορα και το νησί φαίνεται σα γέφυρα, για αυτό δεν είναι καλή η δημοσιοποίηση των μεταφορών, που είναι βέβαια λιγότερες από τις αναμενόμενες.

Δεν έχει σχέση το ΦΠΑ, με το μεταναστευτικό καθώς «Άλλο οι οικονομικές δέσμες ενίσχυσης του Βορείου Αιγαίου, δεν είναι μόνο το 24%, είναι το νησιωτικό ισοδύναμο, που είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν έχει γίνει κατανοητό. Είναι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που είναι πολύ αυξημένο, ειδικά στις περιφέρειες και είναι και το Ειδικό Αναπτυξιακό και ο διπλασιασμός των κονδυλίων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για το Ειδικό Αναπτυξιακό Βορείου Αιγαίου το οποίο έχει δεσμευτεί. Εγώ, δεν βάζω σε ζύγι την οικονομική αντιστάθμιση με την πολιτιστική και πολιτική επιβάρυνση που έχουν υποστεί τα νησιά».

Οι κυβερνήσεις, έχουν πάρα πολλές πιέσεις και σε κάθε φάση πιέζεται η κυβέρνηση να κάνει εκλογές, αλλά πέρασαν οι αξιολογήσεις και άρθηκαν μέτρα, αλλά υπάρχει μια συλλογική αίσθηση ότι πρέπει να απελευθερωθούν πόροι διότι υπάρχει μία πολύ δύσκολη κατάσταση στα ανατολικά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Ν. Μηταράκης: Η εντυπωσιακή μείωση των ροών στα νησιά μας κατά 92% αποδεικνύει τη συστηματική προσπάθεια της χώρας μας για την καταπολέμηση κυκλωμάτων λαθροδιακινητών

Μειωμένες κατά – 92% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, δηλαδή τους μήνες κατά τους οποίους είναι σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων, καταγράφηκαν οι

Περισσότερα »