Δημήτρης Σεβαστάκης για καταλήψεις: Καμίας μορφής εξουσία στα δημόσια κτίρια

Κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων εκκένωσης κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη τάχθηκε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης μετά και τον έτερο βουλευτή του κόμματος Χρήστο Καραγιαννίδη.
«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του κόσμου, του λαού, τα δημόσια κτίρια, οι δημόσιοι χώροι, να είναι δημόσιοι, και όχι να ασκείται πάνω τους καμίας μορφής εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου.
«Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχουν ασκήσεις εξουσίας από κανέναν… Ο δημόσιος χώρος, είναι δημόσιος χώρος, και είναι δημοκρατικό δικαίωμα να έχεις πρόσβαση στον δημόσιο χώρο (…) Εγώ θέλω τον δημόσιο χώρο να αποδίδεται στο λαό» πρόσθεσε ο κ. Σεβαστάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Υπήρξε, πρόσθεσε, το λαμπρό παράδειγμα της αγοράς της Κυψέλης που ήταν σε κατάληψη, τυπικά ήταν παραβατική πράξη και κάνανε σημαντικά πράγματα. Επίσης στο θέατρο Εμπρός, που ήταν ένα φόρουμ…»
Είχε προηγηθεί ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος με ανάρτησή του, στο προφίλ του στο Facebook αντιτάχθηκε στην επιχείρηση λέγοντας πως «η εισβολή (ξημερώματα) σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και η εκκένωση του δεν αιτιολογείται. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ».
Μιλώντας πάντως στην ΕΡΤ, ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε πως «στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος είχε όλα τα δίκια μαζί του». Διευκρίνισε όμως, πως «ο τρόπος με τον οποίο έγινε δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Θα μπορούσε να γίνει πρώτα μια επίδοση δικαστικού εγγράφου από εισαγγελέα που ουσιαστικά θα ήταν η προειδοποίηση».

Πηγή: www.skai.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα