Δημήτρης Κασμιρλής: «Για την Ελλάδα είναι τεράστια η καταστροφή, γιατί ο τουρισμός στην Ελλάδα φτάνει το 20% του ΑΕΠ»

Δημήτρης Κασμιρλής: «Για την Ελλάδα είναι τεράστια η καταστροφή, γιατί ο τουρισμός στην Ελλάδα φτάνει το 20% του ΑΕΠ»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας, κ. Δημήτρης Κασμιρλής.

Οι επιπτώσεις του Covid-19 και στον τουρισμό είναι εμφανείς πλέον. Βέβαια γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τους υπεύθυνους στον τουρισμό για ανάκαμψη μετά το τέλος των μέτρων.

«Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμιά κράτηση, σταμάτησαν τα πάντα, σιγά – σιγά ακυρώνονται πτήσεις, ξεκίνησαν από το Μάη και συνεχίζουμε. Κάποιες χώρες έχουν ήδη ακυρώσει μέχρι και 15 Ιουνίου, οι Σκανδιναβοί. Προφανώς ότι συμβόλαιο υπήρχε το οποίο προέβλεπε κάποια δέσμευση, προκαταβολές, ακυρώθηκε και είναι όλα στον αέρα.  

Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο για τη σεζόν του 2020. Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν ξέρει να πει κάτι, απλούστατα γιατί όλοι περιμένουμε τι θα αποφασίσει η κάθε κυβέρνηση. Στην Ελλάδα είναι σχετικά ήρεμοι οι επιχειρηματίες, σε αντίθεση με άλλες χώρες».  

Ειδικά για την Ελλάδα είναι τεράστια καταστροφή γιατί ο τουρισμός στην Ελλάδα φτάνει το 20% του ΑΕΠ, «καταστάσεις πολύ χειρότερες από τα μνημόνια και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει τέτοια απώλεια», τόνισε ο κ. Κασμιρλής.

Πολύ πιο εύκολο να ανοίξουν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά πρέπει να υπάρξει βοήθεια από την κυβέρνηση με μέτρα στήριξης, αν και είναι ελάχιστα αυτά που έχει εξαγγείλει το κράτος και είναι κοροϊδία.

Σημαντικό για την εξέλιξη στο θέμα του τουρισμού, αν και η Ελλάδα μπορεί ίσως να θεωρηθεί ασφαλής χώρα, η εύρεση φαρμάκου και εμβολίου για τον κορωνοϊό.

«Αν βρεθεί κάποιο εμβόλιο και μπορεί να κινηθεί μέχρι το 2021, τότε θα μπορούσε ο τουρισμός να αρχίσει να πλησιάζει στα νούμερα τα παλιά. Αν όμως δεν βρεθεί, τότε πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε προβλήματα και το 2021».  

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση – πρόσκληση για διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Νέες ώρες και ημέρες για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 142/03-08-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανακοινώνεται ότι για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, καθιερώνεται η ημέρα Παρασκευή

Περισσότερα »