Δημήτρης Καραγιάννης: Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, έγιναν αρκετά πράγματα ευθύνης στο Λιμενικό Ταμείο, που θα μείνουν παρακαταθήκη στους επόμενους που θ’ αναλάβουν

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και μίλησε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, κ. Δημήτρης Καραγιάννης.

Ένα αίτημα του πληρώματος του πλοίου «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ», που εκτελεί το δρομολόγιο των Φούρνων είναι η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στη Σάμο.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, το πλήρωμα αποφάσισε να δένει στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου, όπου οι υποδομές εκεί δεν διαθέτουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για ρεύμα και νερό. Αυτά υπάρχουν στο παλιό λιμάνι σε άψογη κατάσταση, γι αυτό το λόγο ανεφοδιασμός μπορεί να γίνεται μόνο στο παλιό λιμάνι.

Για το Master Plan Πυθαγορείου, το θέμα έχουν αναλάβει τα Yπουργεία και δεν μπορεί το Λιμενικό ταμείο να κάνει κάτι άλλο παρά να περιμένει τους αρμόδιους φορείς. Έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο Πυθαγόρειο, αλλά δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση αυτή την στιγμή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Kotsiras Arvanitaki MEDIA 140x760pxl v02

Οι καθαρισμοί στο χώρο ευθύνης του Λ.Τ. είναι ένα τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, «καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τα σκουπίδια των μεταναστών, το οποίο είναι να κλαίς. Δύο άνθρωποι ασχολούνται μόνο με αυτό και σιγά σιγά μέσω των 8μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ πήραμε κόσμο και θα βοηθήσουν πολύ».

Το έργο το μεγάλο του 1,500.000 €, για την ασφάλεια λιμένων βρήκε πολλά εμπόδια και τρικλοποδιές, ενώ ο κ. Καραγιάννης ελπίζει να μην συμβεί κάτι απρόοπτο καθώς είναι ένα έργο ζωής.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας 5ετίας, έγιναν αρκετά πράγματα ευθύνης που θα μείνουν παρακαταθήκη στους επόμενους που θα αναλάβουν, ενώ ευελπιστεί ότι θα παραμείνει στο νομό του Λιμενικό Ταμείο Σάμου.

Kotsiras Arvanitaki MEDIA 140x760pxl v02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα