Δημήτρης Γαλανής: «Η βοήθεια είναι μεγάλη από τον Δήμο και οι προσπάθειες εξίσου μεγάλες και από τα συνεργεία και από την κοινότητα»

Δημήτρης Γαλανής: «Η βοήθεια είναι μεγάλη από τον Δήμο και οι προσπάθειες εξίσου μεγάλες και από τα συνεργεία και από την κοινότητα»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Δημήτρης Γαλανής, πρόεδρος της Κοινότητας Κοκκαρίου.

Το Κοκκάρι αποτελεί ένα από τα πλέον τουριστικά σημεία της Σάμου και σε λίγες ημέρες αναμένονται αφίξεις τουριστών καθώς ξεκίνησαν οι πτήσεις τσάρτερ.

«Το Κοκκάρι, από την μεριά της κοινότητας και του Δήμου φυσικά, έχει κάνει πολλές βελτιωμένες προσπάθειες τον τελευταίο καιρό και πιστεύω ότι είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση για την άφιξη των τουριστών και γενικά των ανθρώπων που θα μας επισκεφτούν.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με πράξεις μας έχει βοηθήσει στην κοινότητα τον τελευταίο καιρό και στο πλακόστρωτο το οποίο ήταν κατεστραμμένο από την θάλασσα φυσικά, αλλά και σε θέματα καθαρισμού, ασπρίσματος, μας έχει δώσει συνεργείο 2 εβδομάδες και φτιάξαμε πολλά σε όλες τις γειτονιές. Επιτύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό καθαρισμού, ασπρίσματος αλλά και αυτά τα σημεία που ήταν στο πλακόστρωτο της προκυμαίας επισκευάζονται σιγά-σιγά.

Σίγουρα η βοήθεια είναι μεγάλη από τον δήμο και οι προσπάθειες εξίσου μεγάλες και από τα συνεργεία και από την κοινότητα. Υπήρξε και ο εθελοντισμός, μια μέρα μαζεύτηκε πολύς κόσμος, βοήθησαν την κοινότητα ο καθένας όπως μπορούσε φυσικά και προχωράμε. Πιστεύω και οι επαγγελματίες έχουν στάνταρ δικά τους που κάνει ο καθένας στον χώρο του.

Υπάρχουν και κάποια θέματα που πρέπει να λύσουμε, όπως είναι κάποια μαγαζιά που δεν είναι από εδώ οι άνθρωποι και δεν ξέρουμε αν θα κατέβουν φέτος ακόμα, αλλά πιστεύω θα βρεθεί μια λύση ώστε να υπάρχει κάποιος στοιχειώδης φωτισμός ή καθαρισμός για τα σημεία αυτά.

Ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι επαγγελματίες που βρίσκονται στην κοινότητα μας και τουλάχιστον να ανάψουν κάποια στοιχειώδη φωτιστικά που υπάρχουν, ούτος ώστε να μην είναι τόσο αρνητική η εικόνα τη νύχτα που η επισκεψιμότητα των ανθρώπων είναι πολύ μεγάλη στην κοινότητά μας.  

Εγώ βέβαια, δεν μπορώ να υποχρεώσω κάποιον να κάνει αυτή την κίνηση, είναι θέμα κάθε επαγγελματία να την κάνει. Ο δημοτικός φωτισμός στα κεντρικά σημεία είναι ικανοποιητικός».

Γενικά τα καταστήματα θα ανοίξουν, αν και μέρα με την μέρα η κατάσταση διαφοροποιείται καθώς τα πράγματα αλλάζουν καθημερινά.

Για την υδροδότηση επισήμανε: «Αυτό το έργο του δήμου που γίνεται από πέρυσι, είναι η αλλαγή του σωλήνα αμιάντου, δεν είναι κάτι άλλο. Θα βάλουν τον πλαστικοποιημένο σωλήνα για να πάει στην πόλη της Σάμου. Η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης, δημιουργεί κάποια προβλήματα, κάποιες διαρροές είναι αντιμετωπίσιμες από το συνεργείο του δήμου και τον αντιδήμαρχο κ. Μητσό».   

00Groomers22 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο

Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο

H φαντασία των ανθρώπων όταν πρόκειται να βασανίσουν ή να κακοποιήσουν ζώο είναι μεγάλη. Αρρωστημένη φαντασία. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά. Στα, κατά τα άλλα

Περισσότερα »
Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Συνάντηση Κώστα Μουτζούρη με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα με την Επιτροπή Αγώνα κατά της εγκαταστάσεως δομής διαμονής μεταναστών στη Λέσβο για συντονισμό της περαιτέρω δράσεως.

Περισσότερα »